O revolutie in domeniul incarcarii electrice

In Stiri auto de ultima ora

Unul dintre cei mai mari furnizori de baterii din lume a lansat o noua generatie de baterii capabile sa se reincarce de doua ori mai rapid fata de ritmul actual.

Este vorba despre firma CATL, din China, care lucreaza inclusiv cu marele imperiu al lui Elon Musk, Tesla. Compania specializata in baterii a facut un anunt important. Denumita “Shenxing”, noua lor generatie de baterii LFP (litiu-fier-fosfat) este capabila sa recupereze 400 km de autonomie – sau 80 la sita din autonomie – in doar 10 minute, sustine fabricantul.

Mai putine fluctuatii de temperatura

In prezent, cele mai eficiente baterii sunt capabile sa recupereze 80 de procente din autonomie in 25-30 de minute, atunci cand conditiile sunt optime. Cu alte cuvinte, atunci cand punctul de incarcare trimite puterea maxima anuntata, cand temperatura acumulatorului este ideala si, de asemenea, cand temperatura exterioara este favorabila. Potrivit CATL, bateria “Shenxing” este capabila sa reziste la o incarcare rezonabila la temperaturi scazute. Producatorul chinez promite ca, la minus 10 grade Celsius, aceasta baterie poate recupera 80 la suta din autonomie in doar 30 de minute.

Citeste si aceasta stire:  Se scumpeste vinieta in Ungaria

Teste in 2024

Primele vehicule care vor fi echipate cu aceasta noua generatie de baterii ar trebui sa intre in productie in 2024. Desi Tesla este unul dintre clienti, CATL lucreaza, de asemenea, cu un numar mare de producatori auto chinezi. Asadar, nu este sigur ca bateria “Shenxing” se va regasi in curand pe masinile vandute in Europa. De asemenea, nu se stie pretul pe care il va avea aceasta baterie.

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro