Ochelaristii sunt mai feriti de COVID ?

In Stiri din sanatate de ultima ora

Un studiu realizat de cercetatori chinezi arata ca persoanele care poarta ochelari permanenti sunt mai putin expuse riscului de a se infecta cu noul coronavirus.

Totul a pornit de la faptul ca medicii chinezi au constatat o ciudatenie : un numar mic dintre pacientii COVID internati in spital poarta ochelari. Din 276 de bolnavi, doar 16 (adica 5,8 la suta) purtau ochelari permanenti. Studiul a aparut in revista JAMA Ophtalmology si la concluzii similare au ajuns si cercetatorii americani.

Este inca o confirmare a faptului ca virusul patrunde in oraganism prin mucoasele fetei – nas, gura, ochi – asa cum s-a banuit de la inceput. Este motivul pentru care personalul sanitar poarta ochelari de protectie ori viziere. Pe langa faptul ca ochelarii asigura protectia ochiului in fata particulelor degajate de un bolnav prin stranut, tuse sau simpla vorbire, se stie ca oamenii care poarta ochelari duc mai rar mana la ochi sa se stearga sau sa se frece la ochi decat cei care nu au ochelari, deci pericolul ca mana infectata sa ajunga in mucoasa ochiului e mai mic.

Citeste si aceasta stire:  Tarile care au acceptat testarea vaccinului Pfizer pe copiii sub 12 ani

“Purtarea ochelarilor de protectie nu este neaparat recomandata, asa cum e purtarea mastii, dar daca cienva vrea o protectie aproape perfecta, atunci ochelarii sau viziera pot fi adaugate printre masurile anti-COVID” – declara recent dr.Anthony Fauci, seful echipei de experti COVID de la Casa Alba.

Manuela

You may also read!

Mai multe asociații de consumatori depun plângeri împotriva site-ului Temu

O federație europeană a asociațiilor de consumatori critică site-ul de cumpărături pentru interfața sa înșelătoare.Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC),

Read More...

Atacatorul premierului slovac ar putea face parte dintr-o grupare

Initial, s-a acreditat ideea „lupului singuratic” – acei atacatori care actioneaza singuri, fara sa aiba legaturi cu vreo celula

Read More...

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro