Ungaria, tinta unui atac din Rusia, China si Vietnam

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Serviciile bancare si de telecomunicatii din Ungaria au fost perturbate de un atac informatic violent lansat de pe servere din Rusia, China si Vietnam.

Hackerii au incercat sa inunde retelele cu un volum urias de date, astfel incat sa paralizeze traficul – a anuntat compania Magyar Telekom.

A fost un atac de tip distributed-denial-of-service (DDoS) – Refuzarea serviciului desemnat, o tehnica prin care piratii cibernetici intrerup functionarea site-urilor web si le blocheaza. Practic, hackerii trimit milioane de solicitari de pagini catre un site web, pana cand site-ul cedeaza.

“A fost unul dintre cele mai puternice atacuri informatice asupra Ungariei, atat in privinta complexitatii, cat si a dimensiunilor. Hackeri rusi, chinezi si vietnamezi au incercat sa blocheze institutii financiare din Ungaria, dar si retelelel Magyar Telekom” – precizeaza compania maghiara.

Atacul a avut loc in mai multe etape si a perturbat serviciile unor banci si intreruperea retelelor Magyar Telekom in anumite zone din capitala Ungariei, Budapesta. In cele din urma, atacul a fost respins.  Banca OTP a confirmat perturbari ale activitatii din cauza atacului.

Citeste si aceasta stire:  Atacuri cibernetice în serie asupra computerelor industriale

Atacurile de tip  DdoS sunt in crestere in toata lumea; potrivit unor experti, in 2020 s-ar fi inregistrat o crestere de peste 170 la suta.

Monica

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora