Ungaria, tinta unui atac din Rusia, China si Vietnam

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Serviciile bancare si de telecomunicatii din Ungaria au fost perturbate de un atac informatic violent lansat de pe servere din Rusia, China si Vietnam.

Hackerii au incercat sa inunde retelele cu un volum urias de date, astfel incat sa paralizeze traficul – a anuntat compania Magyar Telekom.

A fost un atac de tip distributed-denial-of-service (DDoS) – Refuzarea serviciului desemnat, o tehnica prin care piratii cibernetici intrerup functionarea site-urilor web si le blocheaza. Practic, hackerii trimit milioane de solicitari de pagini catre un site web, pana cand site-ul cedeaza.

“A fost unul dintre cele mai puternice atacuri informatice asupra Ungariei, atat in privinta complexitatii, cat si a dimensiunilor. Hackeri rusi, chinezi si vietnamezi au incercat sa blocheze institutii financiare din Ungaria, dar si retelelel Magyar Telekom” – precizeaza compania maghiara.

Atacul a avut loc in mai multe etape si a perturbat serviciile unor banci si intreruperea retelelor Magyar Telekom in anumite zone din capitala Ungariei, Budapesta. In cele din urma, atacul a fost respins.  Banca OTP a confirmat perturbari ale activitatii din cauza atacului.

Citeste si aceasta stire:  Digitalizarea Romaniei - vazuta prin ochii celor de la Vodafone

Atacurile de tip  DdoS sunt in crestere in toata lumea; potrivit unor experti, in 2020 s-ar fi inregistrat o crestere de peste 170 la suta.

Monica

You may also read!

Noul Huawei Mate 40 Pro ar putea fi ultimul telefon al companiei chineze

Huawei a lansat pe 22 octombrie noul său telefon Mate 40, cel mai sofisticat al companiei controlate de puterea

Read More...

48 de sud-coreeni au murit dupa vaccinul antigripal

Autoritatile de la Seul afirma insa ca nu e nicio legatura intre decese si vaccin si ca programul va

Read More...

Presedintele Poloniei are COVID

Presedintele polonez, Andrzej Duda, in varsta de 48 de ani, a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Administratia prezidentiala

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora