8 mituri despre dezinfectanții pentru mâini

In Stiri de ultima ora din lifestyle
dezinfectanti-pentru-maini

1. După utilizări repetate dezinfectantul de maini poate sa afecteze pielea. În realitate, spălatul frecvent pe mâni cu apă și săpun afectează mai mult pielea, lăsând-o mai uscată și iritată.

Dezinfectanții de mâini pe bază de alcool conțin în mod obișnuit:

  • Antiseptice de tipul derivaților de amoniu cuaternar sau clorhexidrină;
  • Sporocidele ( de exemplu: peroxizii de hidrogen);
  • Emolienți;
  • Apă sterilă / apă distilată;
  • Agenti de spumare;
  • Parfumuri;
  • Coloranți.

În cazul în care observe ca solutiile de dezinfectare pentru mâini pielea, ai la dispozitie produse ce conțin compuși precum glicerolul, ce au rol de a prevenia uscarea pielii. De asemenea, pentru a te proteja suplimentar de eventuale neplăceri este important să alegi un dezinfectant fără coloranți.

2. Indiferent de activitatea pe care o desfășori, dezinfectanții de mâni fac toți același lucru. Dacă activitatea ta presupune o expunere scazuta la obiectele folosite in comun (aparatul de cafea, dozatorul de apa, deplasări cu mașina comapniei, etc.) poți folosi dezinfectanti pentru maini fără alcool. Aceștia se bazează pe substanțe de tipul triclosanul și clorura de benzalconiu sau povidona-iod cunoscute pentru rezultatele bune In eliminarea microorganismele. Privind modul de utilizare a acestora este recomandat ca dezinfectantii de maini sa fie utilizati in mod constant pentru a inhiba dezvoltarea microorganismelor pe suprafetele atinse.

Citeste si aceasta stire:  Ce este un mai compactor și cum se folosește?

3. Poți folosi dezinfectanți avizati pentru curățarea mâinilor, nu doar pentru a dezinfecta pielea. Utilizarea produselor de dezinfectare pe mainile murdare nu este eficienta. Acestea nu pot sa curate complet suprafata pielii, de aceea, specialistii recoamnda ca inainte de folosirea dezinfectantilor, mainile trebuie spalate cu apa si sapun in prealabil. In cacul in care va aflati intr-un spatiu public este recomandat sa folosiți servețele umede pentru îndepărtarea murdăriei.

4. Gelurile și soluțiile dezinfectante fara alcool sunt mai slabe decât alte soluții de igienizare. Pe piata au aparut o gama variata de solutii si produse atat pentru dezinfectarea suprafetelor cat si a mainilor. In functie de compozitia chimica unii dezinfectanți de mâini sunt mai puternici decât produsele antiseptice. Este cunoscut faptul ca dezinfectanții sunt mai eficienti decât sapunurile antiseptice.

5. Toate produsele ce au ca scop igienizarea suprafetelor si a mainilor fac același lucru. Desi au procent ridicat in eliminarea unei mari varietăți de microorganism, dezinfectantii nu pot sa elimine sporii. Este recomandat ca inainte de a achizitiona un dezinfectant sa verifici daca acesta poate fii utili nevoilor tale astfel încât să te ajute real.

Citeste si aceasta stire:  Un tatuator, Eric Catalano, deseneaza unghii pe degetele amputate

6. Toți dezinfectanții au aceeași concentrație de alcool. Concentrația de alcool poate diferi de la un produs la altul. Pe eticheta produselor vei observa că o parte din dezinfectanți sunt pe bază de alcool și conțin, în general, un mix intre alcoolul izopropilic, propanol sau etanol. Cei mai eficienți dezinfectanți sunt cei care au în compoziție alcool de 60 până la 95% însă acestea prezintă și un risc suplimentar de inflamare dacă nu e folosit corespunzător.

7. Dezinfectanții de mâini nu expiră și nu se alterează. Este important sa cunosti conditiile de pastrare a acestor produse. Mai precis, trebuie păstrată în anumite condiții termice –  de obicei la temperaturi cuprinse între 5-25 grade C, ferită de razele solare.

8. Dezinfectanții pentru mâini nu pot fii folositi si in alte scopuri. Compozitia chimica permite utililizarea dezinfectantilor si in igienizarea obiectelor si a suprafelor precum birouri, ecranul telefonului, tastatura, manerele usilor, cosul de cumparaturi sau alte obiecte pe care le utilizam zilnic.

Citeste si aceasta stire:  Trupa Bon Jovi va concerta anul viitor la Bucuresti

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora