Olanda mai trage o palmă Chinei: tratamentul aplicat uigurilor este GENOCID

In Stiri externe de ultima ora

Lovitură crâncenă dată regimului comunist criminal de la Beijing de unul dintre cele mai influente state din Uniunea Europeană. Parlamentul Olandei a votat o moţiune fără caracter obligatoriu care afirmă că tratamentul aplicat minorităţii uigure din China este echivalent cu un genocid.

“În China are loc un genocid împotriva minorităţii uigure”, se arată în moţiunea parlamentară olandeză, fără a acuza însă direct guvernul de la Beijing.

Documentul consemnează însă că acţiunile autorităţilor chineze, cum ar fi “măsurile cu scopul de a împiedica natalitatea” şi existenţa unor “lagăre de pedeapsă”, intră sub incidenţa Rezoluţiei 260 a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cunoscută drept Convenţia împotriva genocidului.

Partidul conservator VVD al premierului Mark Rutte a votat împotriva rezoluţiei, care nu impune guvernului nicio acţiune. Un purtător de cuvânt al executivului a declarat că va răspunde moţiunii mai târziu în cursul zilei.

Și Canada condamnă Genocidul comis de China

Deputaţii canadieni au adoptat o moţiune fără caracter obligatoriu asimilând tratamentul rezervat de China minorităţii sale uigure unui “genocid” şi îndemnând guvernul condus de Justin Trudeau să facă acelaşi lucru.

Citeste si aceasta stire:  Uniunea Europeană, ștearsă de pe noile pașapoarte ale britanicilor

Moţiunea, depusă la iniţiativa conservatorilor (opoziţie), a fost adoptată în Camera Comunelor cu 266 de voturi din totalul de 338. Ceilalţi deputaţi, în special miniştrii guvernului liberal al lui Justin Trudeau, s-au abţinut.

Această moţiune recunoaşte că “uigurii din China au fost şi sunt supuşi genocidului”.

Pentru a-şi susţine cererea, deputaţii au subliniat “îndoctrinarea politică şi antireligioasă”, “munca forţată” şi “distrugerea siturilor culturale” pe care le suportă această minoritate musulmană din Xinjiang.

De asemenea, a fost adoptat un amendament la moţiune prin care se solicită mutarea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022 în cazul în care “genocidul” continuă.

You may also read!

Ursula Von Der Leyen l-a muștruluit pe Charles Michel după incidentul din Turcia

Scandalul ”Sofagate” din Turcia, de săptămâna trecută, când șefa Comisiei Europene a fost lăsată în picioare de președintele turc,

Read More...

O noua tragedie loveste spitalele din Romania : 3 morti la Victor Babes

Premierul Florin Cîţu a facut o declaratie de presa la orele 23. El cere o ancheta rapida si transparenta. La

Read More...

Miliardarul Jack Ma, amendat de Beijing cu o sumă colosală

Fondatorul platformei de comerț electronic Alibaba, miliardarul chinez Jack Ma a primit o amendă colosală din partea autorităților comuniste

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora