Situatie confuza privind pasaportul de vaccinare

In Stiri de actualitate din Romania

Impreuna, liderii europeni nu au reusit sa se puna de acord in privinta emiterii pasaportului de vaccinare, la videoconferinta de joi. Separat insa, multi dintre ei vorbesc despre pasaportul de vaccinare anti-COVID ca de o certitudine foarte apropiata.

In declaratia comuna data publicitatii dupa prima zi de summit, controversata problema a asa-numitelor pasapoarte verzi, prin care persoanele dublu-vaccinate ar avea dreptul sa calatoreasca liber, a fost expediata intr-un paragraf de 2 randuri. “Cerem continuarea eforturilor pentru a se ajunge la o abordare comuna privind certificatele de vaccinare si vom reveni asupra acestei chestiuni” –mentioneaza declaratia comuna adoptata de toti cei 27 de premieri si prim-ministri.

Insa, in declaratiile de presa de dupa summit, mai multi lideri au vorbit despre certificatul de vaccinare ca despre o certitudine apropiata. Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca va dura aproximativ trei luni pentru a crea un certificat de vaccinare COVID-19. “O parte din aspectele tehnice preliminare au fost deja puse la punct de Comisia Europeana, dar va mai dura trei luni pentru a finaliza certificatul digital. Acesta ar putea constitui baza deplasarilor in statele membre UE pentru resortisantii din statele terte” – a declarat sefa executivului german. De asemenea, Merkel a spus ca, desi faza cea mai acuta a pandemiei ar trebui sa se incheie pana in vara, vaccinarile ar trebui sa continue din cauza mutatiilor care apar.

Citeste si aceasta stire:  Hotie la pompa sau fake news din ignoranta ?

Bulgaria, Austria si Grecia vor pasapoarte de vaccinare

Premierul bulgar, Boiko Borisov, a insistat, la reuniunea virtuala, pentru introducerea de pasapoartelor de vaccinare pentru a inlesni calatoriile.  El a spus ca, in acest sens, exista o coordonare a Bulgariei, Austriei, Greciei si Ciprului, tari preocupate de turism, si care cer introducerea pasapoartelor pentru inlesnirea turismului si calatoriilor in spatiul Uniunii Europene. “Trebuie sa existe un pasaport electronic sau un pasaport verde pentru toti cetatenii europeni care au fost vaccinati impotriva COVID-19 sau care s-au vindecat de aceasta boala” – a spus seful guvernului bulgar.

Presedinta Comisiei Europene are o pozitie mai nuantata

Ursula von der Leyen, presedinta executivului Uniunii Europene, nu pare insa asa convinsa de utilitatea unui asemenea pasaport de vaccinare.  “Exista inca semne de intrebare de natura stiintifica: nu este inca sigur ca incetezi sa transmiti virusul dupa ce ai fost vaccinat” – a precizat presedinta Comisiei Europene.

Monica

You may also read!

Ursula Von Der Leyen l-a muștruluit pe Charles Michel după incidentul din Turcia

Scandalul ”Sofagate” din Turcia, de săptămâna trecută, când șefa Comisiei Europene a fost lăsată în picioare de președintele turc,

Read More...

O noua tragedie loveste spitalele din Romania : 3 morti la Victor Babes

Premierul Florin Cîţu a facut o declaratie de presa la orele 23. El cere o ancheta rapida si transparenta. La

Read More...

Miliardarul Jack Ma, amendat de Beijing cu o sumă colosală

Fondatorul platformei de comerț electronic Alibaba, miliardarul chinez Jack Ma a primit o amendă colosală din partea autorităților comuniste

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora