OMV, lovită în plin de “Ordonanța lăcomiei”, întârzie investițiile de la Marea Neagră

In Stiri de actualitate din Romania

Compania petrolieră OMV a anunțat în raportul său de activitate că trebuie să plătească Statului taxe de 40 de milioane de euro, iar în aceste condiții și cu “Ordonanța lăcomiei” în vigoare, nu își permite să mai facă investiții de mai multe miliarde de euro în exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră.

“Un cadru fiscal şi de reglementare stabil, predictibil şi favorabil investiţiilor reprezintă o cerinţă esenţiala pentru dezvoltarea investiţiilor noastre viitoare, atât onshore, cât şi offshore. Neptun Deep: mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiţie în valoare de câteva miliarde. Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagră dezvoltate şi vom continua dialogul cu autorităţile pentru a înţelege calea de urmat”, a anunţat compania în raportul financiar al companiei pentru primul trimestru al anului, publicat vineri. OMV Petrom reaminteşte că, la sfârşitul lunii martie 2019, Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă nr. 19, care a modificat Ordonanţa de Urgenţă nr. 114/2018, în urma consultărilor cu jucătorii de pe piaţă. Compania consideră că OUG 19 reprezintă o evoluţie necesară în vederea revenirii la o piaţă liberalizată a gazelor naturale. „Conform evaluării noastre preliminare, impactul net al acestor măsuri asupra rezultatului din exploatare al Grupului OMV Petrom pentru 2019 este de aproximativ 40 de milioane de euro”, a precizat compania pe site-ul său.

Citeste si aceasta stire:  Un candidat la alegerile prezidențiale, dispărut din Cluj, a fost găsit la mânăstirea Putna

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora