Parlamentul European mai dă o palmă Chinei comuniste

In Stiri de afaceri de ultima ora

Parlamentul European a amenințat că nu va ratifica acordul UE-China privind investiţiile dacă autoritățile comuniste de la Beijing menţin contra-sancţiunile adoptate împotriva unor personalităţi europene, printre care şi eurodeputaţi.

Parlamentul European ”subordonează ridicării sancţiunilor de către China examinarea acordului asupra investiţiilor”, indică o rezoluţie adoptată joi cu 599 de voturi pentru, 30 de voturi contra şi 58 de abţineri.

Eurodeputaţii invită ”Comisia Europeană să utilizeze negocierea” acestui acord ”ca pe un levier pentru a ameliora protecţia drepturilor omului şi a susţine societatea civilă în China”.

”Parlamentul va ţine cont de situaţia drepturilor omului în China, inclusiv în Hong Kong, atunci când va fi invitat să aprobe acest acord”, subliniază PE în rezoluţie.

Chinezii au adoptat sancțiuni împotriva cetățenilor Uniunii

Comisia Europeană, care este însărcinată cu politica comercială a celor 27 de state UE, a încheiat la finalul lui 2020 un acord-surpriză cu Beijingul cu privire la investiţii, după ani întregi de blocaj.

China a adoptat în luna martie sancţiuni împotriva a zece cetăţeni ai Uniunii Europene şi a patru entităţi europene, sub acuzaţia că au afectat grav suveranitatea şi interesele chineze legate de regiunea Xinjiang.

Citeste si aceasta stire:  Cum alegi o masina de cuburi de gheata pentru afacerea ta?

Printre cei zece se numără europarlamentarii Reinhard Butikofer, preşedinte al delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu China, şi Raphael Glucksmann, precum şi cercetătorul german Adrian Zenz, ale cărui rapoarte despre minoritatea uigură din Xinjiang au fost criticate de Beijing.

În acest context, vicepreşedinte executiv al CE pentru o economie în serviciul cetăţenilor, Valdis Dombrovskis, declara la începutul lunii mai că ”eforturile” serviciilor sale în vederea ratificării acordului privind investiţiile au fost ”suspendate”. ”În situaţia actuală, mediul nu este propice pentru ratificarea textului”, explica el.

La rândul său, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a afirmat recent că acordul în cauză nu este ”cu adevărat un acord”, ci mai degrabă ”o intenţie”.

”Cu aceste sancţiuni, China a calculat greşit. Ea ar trebui să înveţe din greşeli şi să regândească. Din cauza sancţiunilor Chinei, Acordul cuprinzător privind investiţiile este îngheţat”, a spus eurodeputatul german Reinhard Butikofer, unul dintre cei vizaţi de sancţiunile Beijingului.

You may also read!

Israel: creste iar numarul cazurilor COVID, o treime din noii pacienti erau vaccinati cu schema completa

Potrivit datelor din ultimele 24 de ore, in Israel numarul infectilor COVID a crescut la un nivel fara precedent

Read More...

Pedofil englez, cu clienti in Romania, arestat in Spania

Barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat in Benidorm, Spania. El piratase camerele de supraveghere

Read More...

Disperare: Putin se implică în campania electorală pentru partidul aflat la putere

Preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora