Patronul unui restaurant și doi consilieri locali, reținuți de polițiști

In Stiri de actualitate din Romania

Un important om de afaceri, un consilier general al Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi un consilier local din Sectorul 2 al Capitalei au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru dare şi luare de mită şi trafic de influenţă într-un dosar legat de amplasarea de panouri publicitare.

Este vorba de doi consilieri de la PMP: Marian Cătălin Militaru – consilier general şi Cătălin Constantin Şerpescu – consilier local, precum şi de omul de afaceri Corin Romanescu, care deţine restaurantul “The President” din zona Lacul Tei.

“La data de 25.10.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor: M.M.C. – consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti sub aspectul infracţiunii de trafic de influenţă, Ş.C.C. – consilier în cadrul Consiliului Local Sector 2 sub aspectul infracţiunii de instigare la trafic de influenţă şi luare de mită, respectiv R.C. sub aspectul infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă şi dare de mită”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Citeste si aceasta stire:  Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Procurorii susţin că, la data de 6 iulie 2021, consilierul general, la instigarea şi cu ajutorul consilierului local, dar şi cu complicitatea omului de afaceri, a pretins de la primarul Sectorului 2 ca acesta să fie de acord cu emiterea actelor administrative necesare unei societăţi controlate de Corin Romanescu pentru amplasarea a 50 – 100 de panouri publicitare închiriabile pe domeniu public al Sectorului 2 promiţând că, prin influenţa pe care o are asupra a doi consilieri locali din partea aceleiaşi formaţiuni politice, îi va determina să-şi exercite dreptul de vot într-un mod favorabil primarului pe durata actualului mandat.

Totodată, la data de 8 septembrie 2021, consilierul general a pretins suplimentar de la aceeaşi persoană, în schimbul folosirii aceleiaşi influenţe asupra unui consilier local şi pentru ca acesta să voteze în acelaşi mod, ca primarul Sectorului 2 să-i găsească consilierul menţionat un loc de muncă.

 

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro