Pompierii români luptă cu incendiile din Franța

In Stiri externe de ultima ora

Pompierii români îşi continuă duminică misiunile de stingere a incendiilor în Franţa în altă zonă de intervenţie din cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne, a informat IGSU.

Astfel, începând cu ora 08.15, modulul naţional execută operaţiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenţie, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă. Un număr de 36 de pompieri care încadrează cinci maşini de stingere incendii de pădure, două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 litri şi un microbuz se află dislocaţi în zona Boutox.

Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 litri care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.

Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse, precum şi de menţinere a unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice.

Citeste si aceasta stire:  Liderii care vin la ONU sunt scutiti de dovada vaccinarii, obligatorie pentru oamenii de rand

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de Guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Un incendiu care făcea ravagii pe insula turistică Thasos din Grecia a fost parţial adus sub control duminică, informează DPA.

Cu toate acestea, autorităţile locale au declarat că pericolul nu a fost înlăturat, deoarece incendiul încă arde în mai multe locuri.

Patru avioane de stingere a incendiilor, cinci elicoptere, sute de pompieri, voluntari şi unităţi militare acţionează pentru eliminarea surselor incendiului, a precizat brigada de pompieri.

Insula din nordul Mării Egee este acoperită de păduri dese, iar flăcările au făcut ravagii pe un teren impracticabil.

Peste 13.000 de hectare de teren au fost mistuite de flăcări în Grecia în acest an, potrivit forţelor de apărare civilă.

Lunile de secetă, temperaturile ridicate şi vânturile puternice au creat condiţii favorabile producerii incendiilor, au declarat meteorologii.

You may also read!

set chiuveta baie

Cat costa sa-ti renovezi baia in 2022?

Cand evaluezi costul renovarii baii tale, exista diverse elemente de luat in considerare. Vrei o baie cu aspect scump,

Read More...
pexels-bulat-khamitov-4624684

Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă

Read More...

Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora