Posibila scumpire a biletelor de avion in UE

In Stiri externe de ultima ora

Cateva tari din Uniunea Europeana vor o taxa de 7 euro pe bilet de avion, pentru un singur drum, cu argumentul ca banii in plus vor fi directionati catre combaterea schimbarilor climatice.

Ideea apartine guvernului olandez. Ar fi vorba despre o taxa de transport aerian de 7 euro pe toate zborurile din si inspre Uniunea Europeana. Ministrul finantelor din Olanda crede ca Europa are o mare problema, din cauza zborurilor low cost, iar o asemenea taxa ar descuraja transportul aerian, foarte poluant, la preturi mici. Franta, Belgia si Finlanda sustin propunerea Olandei, iar guvernul luxemburghez declara ca nu se va opune, daca toate celelalte state UE sunt de acord cu o asemenea taxa. Potrivit estimarilor facute de Olanda, ar fi un surplus annual de 200 de milioane de euro, bani care ar urma sa fie folositi in lupta impotriva schimbarilor climatice.

Scumpirea ar fi, de fapt, de 14 euro

Cei 7 euro se aplica pe un segment aerian, asa ca noua taxa va fi, in realitate, de 14 euro, pentru o calatorie dus-intors. Un exemplu din presa franceza: daca veti cumpara un bilet dus-intors pe ruta Paris-Poznan, costul este acum de 50 de euro. Daca se aplica taxa de 14 euro, biletul practic se scumpeste cu 30 la suta.

Citeste si aceasta stire:  Un divort de zeci de miliarde de dolari

Putere de cumparare diferita in cadrul UE

Tot presa franceza noteaza ca in tarile noi ale Uniunii, cum ar fi Polonia, Croatia sau Romania, cei 7 euro in plus, pe un sens, se simt la buzunarul pasagerului, chiar daca la Helsinki, sa zicem, 7 euro inseamna doar o halba de bere.

 

Monica

You may also read!

Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe procurorul general Augustin Lazăr

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui

Read More...

Nicio dovada ca Trump ar fi colaborat cu rusii

A fost facut public raportul intocmit dupa 2 ani de ancheta de procurorul special Robert Mueller. Documentul, de 400

Read More...

Un robot a devenit prezentator de știri la postul național de televiziune din Rusia

Postul național de televiziune din Rusia, Rossiya 24, a introdus un robot pe post de prezentator pentru unele buletine

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora