Posibila scumpire a biletelor de avion in UE

In Stiri externe de ultima ora

Cateva tari din Uniunea Europeana vor o taxa de 7 euro pe bilet de avion, pentru un singur drum, cu argumentul ca banii in plus vor fi directionati catre combaterea schimbarilor climatice.

Ideea apartine guvernului olandez. Ar fi vorba despre o taxa de transport aerian de 7 euro pe toate zborurile din si inspre Uniunea Europeana. Ministrul finantelor din Olanda crede ca Europa are o mare problema, din cauza zborurilor low cost, iar o asemenea taxa ar descuraja transportul aerian, foarte poluant, la preturi mici. Franta, Belgia si Finlanda sustin propunerea Olandei, iar guvernul luxemburghez declara ca nu se va opune, daca toate celelalte state UE sunt de acord cu o asemenea taxa. Potrivit estimarilor facute de Olanda, ar fi un surplus annual de 200 de milioane de euro, bani care ar urma sa fie folositi in lupta impotriva schimbarilor climatice.

Scumpirea ar fi, de fapt, de 14 euro

Cei 7 euro se aplica pe un segment aerian, asa ca noua taxa va fi, in realitate, de 14 euro, pentru o calatorie dus-intors. Un exemplu din presa franceza: daca veti cumpara un bilet dus-intors pe ruta Paris-Poznan, costul este acum de 50 de euro. Daca se aplica taxa de 14 euro, biletul practic se scumpeste cu 30 la suta.

Citeste si aceasta stire:  Trump a fost spionat ca-n filme

Putere de cumparare diferita in cadrul UE

Tot presa franceza noteaza ca in tarile noi ale Uniunii, cum ar fi Polonia, Croatia sau Romania, cei 7 euro in plus, pe un sens, se simt la buzunarul pasagerului, chiar daca la Helsinki, sa zicem, 7 euro inseamna doar o halba de bere.

 

Monica

You may also read!

Raport MCV: România este criticată pentru reformele din Justiție

România este criticată în raportul MCV din acest an (Mecanismul de Cooperare și Verificare) pentru evoluţia situaţiei privind reforma

Read More...

Împăratul Japoniei a fost încoronat într-o ceremonie veche de 2.000 de ani

Împăratul Japoniei, Naruhito, a fost oficial încoronat suveran în cadrul unei ceremonii care are o vechime de aproape două

Read More...
newsin

Nou salariu minim obligatoriu in firme private

Companiile private ar urma sa fie obligate sa plateasca angajatilor un salariu minim mai mare decat in prezent. Un

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora