Republica Moldova acorda investitorilor din toata lumea cetatenie moldoveneasca si acces in UE

In Stiri externe de ultima ora

Investitia minima pentru a primi cetatenia moldoveneasca e de 100.000 de euro

Programul “cetatenie prin investitii” este aplicat de un numar de tari, dar starneste controverse aprinse. Unele state, cum ar fi Ungaria, au renuntat.

Republica Moldova e nou-intrata in randul tarilor care acorda cetatenie prin investitii, un mecanism numit si “viza de aur”. Primul mare eveniment, pentru a atrage investitori-viitori cetateni, va avea loc, in curand, in Singapore. Potrivit companiei care promoveaza acest program, in numele Republicii Moldova, “posesorii de pasaport moldovenesc au acces fara viza, sau cu viza la sosire, in 121 de destinatii, inclusiv Rusia, Turcia, si tarile din zona Schengen. Investitia e mica – doar 100.000 de euro – iar cetatenia e transferabila generatiilor viitoare”. Invitatia la evenimentul din Singapore mentioneaza si  alte avantaje ale cetateniei sau rezidentei alternative, cum ar fi “diversificarea intereselor de afaceri, imbunatatirea calitatii vietii membrilor familiei si un plan B in caz de tulburari politice”.

Scandalul “vizelor de aur”

Guvernul de la Chisinau precizeaza ca absolut toti cei care vor primi cetatenie moldoveneasca in schimbul investitiilor vor fi verificati temeinic.

Citeste si aceasta stire:  Fără plastic! Consiliul Uniunii Europene a luat o decizie revoluționară

Jurnalistii de investigatii de la Transparency International au intreprins zeci de anchete, mai ales in tarile Uniunii Europene care acorda asa-numitele “vize de aur” si au tras nenumarate semnale de alarma, in special in privinta situatiei din Malta si Cipru. S-a constatat, de exemplu, ca programul e exploatat de personaje dubioase apropiate de cercurile puterii din Rusia.

 

Monica

 

You may also read!

Raport MCV: România este criticată pentru reformele din Justiție

România este criticată în raportul MCV din acest an (Mecanismul de Cooperare și Verificare) pentru evoluţia situaţiei privind reforma

Read More...

Împăratul Japoniei a fost încoronat într-o ceremonie veche de 2.000 de ani

Împăratul Japoniei, Naruhito, a fost oficial încoronat suveran în cadrul unei ceremonii care are o vechime de aproape două

Read More...
newsin

Nou salariu minim obligatoriu in firme private

Companiile private ar urma sa fie obligate sa plateasca angajatilor un salariu minim mai mare decat in prezent. Un

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora