Republica Moldova acorda investitorilor din toata lumea cetatenie moldoveneasca si acces in UE

In Stiri externe de ultima ora

Investitia minima pentru a primi cetatenia moldoveneasca e de 100.000 de euro

Programul “cetatenie prin investitii” este aplicat de un numar de tari, dar starneste controverse aprinse. Unele state, cum ar fi Ungaria, au renuntat.

Republica Moldova e nou-intrata in randul tarilor care acorda cetatenie prin investitii, un mecanism numit si “viza de aur”. Primul mare eveniment, pentru a atrage investitori-viitori cetateni, va avea loc, in curand, in Singapore. Potrivit companiei care promoveaza acest program, in numele Republicii Moldova, “posesorii de pasaport moldovenesc au acces fara viza, sau cu viza la sosire, in 121 de destinatii, inclusiv Rusia, Turcia, si tarile din zona Schengen. Investitia e mica – doar 100.000 de euro – iar cetatenia e transferabila generatiilor viitoare”. Invitatia la evenimentul din Singapore mentioneaza si  alte avantaje ale cetateniei sau rezidentei alternative, cum ar fi “diversificarea intereselor de afaceri, imbunatatirea calitatii vietii membrilor familiei si un plan B in caz de tulburari politice”.

Scandalul “vizelor de aur”

Guvernul de la Chisinau precizeaza ca absolut toti cei care vor primi cetatenie moldoveneasca in schimbul investitiilor vor fi verificati temeinic.

Citeste si aceasta stire:  L'Oreal elimina cuvantul “albire” de pe etichetele cremelor

Jurnalistii de investigatii de la Transparency International au intreprins zeci de anchete, mai ales in tarile Uniunii Europene care acorda asa-numitele “vize de aur” si au tras nenumarate semnale de alarma, in special in privinta situatiei din Malta si Cipru. S-a constatat, de exemplu, ca programul e exploatat de personaje dubioase apropiate de cercurile puterii din Rusia.

 

Monica

 

You may also read!

Anchetă privind ransomware-ul “Umbrella” în Europa: un suspect a fost arestat în România

Un suspect a fost arestat în România și urmează să fie predat Franței în cadrul unei anchete privind atacurile

Read More...

UE aprobă interzicerea bisfenolului A în materialele care intră în contact cu produsele alimentare

Ținând seama de cele mai recente dovezi științifice și în vederea protejării sănătății cetățenilor și a asigurării celor mai

Read More...

Controale in salile de jocuri de noroc

Campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro