Poștașii au intrat in grevă

In Stiri de actualitate din Romania

De la miezul noptii, angajatii Postei Romane sunt in greva, nemultumiti ca guvernul nu le acorda maririle de salariu cerute.

Poștașii spun insa ca se va asigura distribuirea trimiterilor si drepturilor sociale pentru toti clienții. Precizarile vin dupa ce mai multi pensionari si alte persoane care au de primit drepturi sociale si-au manifestat temerea ca banii nu le vor veni la timp.

“Asigurăm toți clienții, partenerii și instituțiile bancare de stabilitatea și funcționalitatea serviciilor derulate de Compania Națională „Poșta Română”, precum și de soliditatea politicilor de management aflate în curs” – explica Posta Romana intr-o postare pe contul sau de Facebook.

Sindicatul lucratorilor postali afrima ca managementul a ignorat in mod repetat apelurile la discutarea Contractului Colectiv de Muncă 2024.  “Sindicatul precizeaza ca abia în ultimele 4-5 zile, dupa înregistrarea unui conflict de munca, după o grevă de avertisment și notificarea grevei generale, la solicitarea expresă a acționarului majoritar – statul român prin Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării, managementul companiei a început să puna la dispoziția sindicatului reprezentativ- Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România,  date și informații pe baza cărora să se poată face calcule referitoare la salariile celor peste 20 de mii de lucrători din Poșta Română. Este de notorietate faptul că foarte mulți dintre angajații Poștei Române au salariile la nivelul minimului pe economie. Astăzi, după primirea informațiilor și când știm de la guvernanți că salariul minim va deveni din luna iulie 2024, 3700 de lei, vedem cât de gravă este situația în realitate.  18 mii dintre cei peste 21 de mii de angajați ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime, din luna iulie 2024 vor  avea salariul minim pe economie!” – se arata in comunicatul sindicatului din Posta Romana.

Citeste si aceasta stire:  Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului României

Monica

You may also read!

Anchetă privind ransomware-ul “Umbrella” în Europa: un suspect a fost arestat în România

Un suspect a fost arestat în România și urmează să fie predat Franței în cadrul unei anchete privind atacurile

Read More...

UE aprobă interzicerea bisfenolului A în materialele care intră în contact cu produsele alimentare

Ținând seama de cele mai recente dovezi științifice și în vederea protejării sănătății cetățenilor și a asigurării celor mai

Read More...

Controale in salile de jocuri de noroc

Campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro