Poștașii au intrat in grevă

In Stiri de actualitate din Romania

De la miezul noptii, angajatii Postei Romane sunt in greva, nemultumiti ca guvernul nu le acorda maririle de salariu cerute.

Poștașii spun insa ca se va asigura distribuirea trimiterilor si drepturilor sociale pentru toti clienții. Precizarile vin dupa ce mai multi pensionari si alte persoane care au de primit drepturi sociale si-au manifestat temerea ca banii nu le vor veni la timp.

“Asigurăm toți clienții, partenerii și instituțiile bancare de stabilitatea și funcționalitatea serviciilor derulate de Compania Națională „Poșta Română”, precum și de soliditatea politicilor de management aflate în curs” – explica Posta Romana intr-o postare pe contul sau de Facebook.

Sindicatul lucratorilor postali afrima ca managementul a ignorat in mod repetat apelurile la discutarea Contractului Colectiv de Muncă 2024.  “Sindicatul precizeaza ca abia în ultimele 4-5 zile, dupa înregistrarea unui conflict de munca, după o grevă de avertisment și notificarea grevei generale, la solicitarea expresă a acționarului majoritar – statul român prin Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării, managementul companiei a început să puna la dispoziția sindicatului reprezentativ- Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România,  date și informații pe baza cărora să se poată face calcule referitoare la salariile celor peste 20 de mii de lucrători din Poșta Română. Este de notorietate faptul că foarte mulți dintre angajații Poștei Române au salariile la nivelul minimului pe economie. Astăzi, după primirea informațiilor și când știm de la guvernanți că salariul minim va deveni din luna iulie 2024, 3700 de lei, vedem cât de gravă este situația în realitate.  18 mii dintre cei peste 21 de mii de angajați ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime, din luna iulie 2024 vor  avea salariul minim pe economie!” – se arata in comunicatul sindicatului din Posta Romana.

Citeste si aceasta stire:  Guvernul va putea trece la emiterea de ordonanțe

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro