Erdogan, umilit in alegerile locale

In Stiri externe de ultima ora

Opozitia a castigat pe linie la alegerile locale desfasurate duminica in Turcia. Sunt cele mai umilitoare momente prin care trece presedintele Recep Erdogan.

Potrivit rezultatelor, Partidul Republican al Poporului (social-democrat) a castigat masiv in marile orase Istanbul si Ankara. De asemenea, opozitia a iesit victorioasa in alte cateva centre urbane mari, cum sunt Izmir, Adana si Bursa.

Este cel mai slab scor inregistrat de Partidul Justitiei si Dezvoltarii al presedintelui Erdogan, formatiune care se auto-proclama conservatoare, dar are accente islamiste puternice. Erdogan, el insusi candva primar al Istanbului, promisese ca recucereste cea mai mare metropola din Europa, 16 milioane de locuitori. Insa rezultatele arata ca actualul primar de la opozitie,  Ekrem Imamoglu, a castigat detasat. La Istanbul si Ankara mii de turci au iesit in strada pentru a sarbatori victoria opozitiei, iar pe retelele de socializare sunt sunte de mii de mesaje cu “Turcia nu vrea stat islamic, ci secularism.”

Erdogan a fost infrant umilitor

In prima sa declaratie dupa anuntarea rezultatelor, Erdogan a spus ca partidul isi va face autocritica, dar ca scrutinul local nu inseamna sfarsitul, ci un punct de cotitura. “Vom analiza si vom tine cont de mesajele oamenilor si vom lua masurile care se impun” – a declarat Erdogan.

Citeste si aceasta stire:  30 de ani de la căderea Zidului Berlinului

Este pentru prima data in 22 de ani, cand Partidul Justitiei si Dezvoltarii pierde pe linie mai multe provincii, unde, pana acum, obtinea rezultate foarte bune.

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro