Președintele Braziliei ar putea fi acuzat de ”crime” în timpul pandemiei

In Stiri externe de ultima ora

O comisie de anchetă parlamentară (CPI) a Senatului brazilian a cerut inculparea preşedintelui Jair Bolsonaro pentru zece infracţiuni “intenţionate” în timpul pandemiei de COVID-19. Una dintre acuzații se referă la “crime împotriva umanităţii”, relatează AFP.

Raportul CPI privind gestionarea pandemiei care s-a soldat cu peste 600.000 de morţi în Brazilia a fost făcut public de marile media în momentul în care raportorul se pregătea să dea citire documentului foarte aşteptat.

“La finalul a şase luni de lucrări intense, această Comisie parlamentară a adunat probe care arată că guvernul federal (…) a acţionat cu lentoare în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, expunând deliberat populaţia unui risc real de infectare în masă”, se menţionează în documentul de aproape 1.200 de pagini.

Formată din senatori de diverse orientări politice, CPI a dat un verdict devastator pentru şeful statului, cerând inculparea sa pentru “şarlatanism” sau “proastă administrare”.

CPI – calificat de Bolsonaro drept “mascaradă” – a fost teatrul unor unor audieri agitate, cu mărturii emoţionante şi dezvăluiri zguduitoare privind experimente pe “cobai umani” cu remedii ineficiente.

Citeste si aceasta stire:  România pregătește expulzarea unor diplomați ruși, după modelul SUA

Pentru senatori, infracţiunile citate în raport sunt “intenţionate”, guvernul Bolsonaro decizând în mod deliberat să nu ia măsurile necesare pentru limitarea circulaţiei virusului.

Acuzaţii foarte grave, care vor avea o semnificaţie mai degrabă simbolică pentru moment, preşedintele de extremă dreapta beneficiind de suficientă susţinere în Parlament pentru a evita declanşarea unei proceduri de destituire. La fel, procurorul general Augusto Aras, un aliat al lui Bolsonaro, poate bloca orice inculpare.

CPI a cerut, de asemenea, inculparea a patru miniştri şi doi foşti miniştri. Cei trei fii mai mari ai preşedintelui au fost de asemenea vizaţi de CPI, pentru “incitare la infracţiuni” prin intermediul difuzării de informaţii false.

“Acest raport este un instrument de răzbunare împotriva lui Bolsonaro şi a familiei sale; este evident că nici fraţii mei, nici eu, şi preşedintele chiar mai puţin nu am comis nici cea mai mică infracţiune”, a declarat senatorul Flavio Bolsonaro, cu puţin înainte de prezentarea textului.

You may also read!

Varianta Omicron va lua locul Delta; inca nu stim daca e bine sau rau

Savantii sud-africani implicati in secventierea noii variante a SARS-CoV-2, Omicron, sunt convinsi aproape suta la suta ca noua formula

Read More...

Messi castiga al 7-lea Balon de Aur

Fotbalistul argentinian Lionel Messi intra in cartea recordurilor fotbalistice. A castigat pentru a saptea oara Balonul e Aur. ''Acest premiu

Read More...

Doctorita care a identificat Omicron afirma ca simptomele difera fata de varianta Delta

Dr Angelique Coetzee, medic, presedinta Asociatiei Medicale din Africa de Sud, a fost primul doctor care a observat ca

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora