Prima transa de vaccinuri AstraZeneca a ajuns in Romania

In Stiri de actualitate din Romania

81.000 de doze de vaccin sunt distribuite catre centrele regionale din Cluj, Craiova, Iasi si Timisoara. Transportul dozelor de vaccin e asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apararii Nationale. In cazul vaccinului anti COVID de la AstraZeneca lantul de frig care trebuie respectat e intre plus 2 grade Celsius si plus 8 grade Celsius.

Vaccinarea incepe luni, pentru grupa de varsta  18 – 55 de ani. Intervalul de timp recomandat intre cele două doze este de 8 saptamani. A existat o intreaga controversa, in toata lumea, privind categoriile de varsta pentru care se recomanda serul Oxford/AstraZeneca. Unele tari au optat sa nu il administreze persoanelor de peste 55 de ani, alte state au ridicat acest prag la 65 de ani. Potrivit unor informatii, nu ar fi inca destul de clar daca peste 55 sau peste 65 de ani vaccinul e eficace. In perioada de testare, vaccinul nu a fost administrat persoanelor varstnice. Britanicii insa vaccineaza masiv cu AstraZeneca, inca de acum o luna, inclusiv batrani.

Citeste si aceasta stire:  SUA oferă 800.000 de dolari României pentru lupta contra Covid-19

Cum vaccineaza alte tari

Autoritatile din Portugalia au anuntat ca e de preferat ca serul AstraZeneca sa fie folosit in cazul pacientilor de sub 65 de ani, cu amendamentul ca, daca doar vaccinul AstraZeneca e disponibil, atunci sa fie folosit acesta. In Italia se recomanda folosirea acestui vaccin pentru persoane de pana in 55 de ani. Polonezii il administreaza doar in intervalul de varsta  18-60 de ani. In Spania, vaccinul poate fi folosit de la 18 la 55 de ani.

Autoritatile medicale din Marea Britanie afirma insa ca au primit date suplimentare de la fabricant si ca vaccinul da rezultate bune si in cazul varstnicilor.

Africa de Sud suspenda vaccinarea cu AstraZeneca

Africa de Sud a anuntat suspendarea temporara a programului de vaccinare cu OxfordAstraZeneca pentru ca eficacitatea sa e de sub 30 la suta in cazul variantei sud-africane a SARS-CoV-2.

Monica

You may also read!

Kremlinul a stabilit care sunt țările ”neprietenoase” Rusiei

Guvernul de la Moscova a aprobat aşa-zisa lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi

Read More...
3-motive-pentru-a-trimite-colete-in-pungi

3 motive pentru a trimite coletele in pungi si plicuri de curierat speciale

Atunci cand vrei sa trimiti un colet, cea mai buna varianta este aceea de a apela la solutii optimizate

Read More...

Fără mască în aer liber, din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora