Prima vizită externă a premierului Moldovei este la București

In Stiri de actualitate din Romania

Noul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, a început prima sa vizită în străinătate după preluarea mandatului, la București. Șefa Guvernului de la Chișinău a fost primită la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis, care a promis că țara noastră va continua să sprijine Republica Moldova. Klaus Iohannis a subliniat că România a fost, este şi va fi cel mai constant şi dedicat susţinător al Republicii Moldova.
“Este foarte important şi simbolic faptul că această primă vizită are loc la Bucureşti. România a susţinut transferul paşnic de putere care a avut loc la Chişinău pe 14 iunie şi care a pus capăt situaţiei de criză politică”, a declarat Klaus Iohannis. Liderul de la Cotroceni a declarat că România este dispusă să ofere “asistenţă dedicată consolidării instituţiilor din Republica Moldova” și că, în acest sens, va fi creat un grup de experți. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a spus că România va susţine, la nivel european, “deblocarea asistenţei financiare pentru Republica Moldova”.
“Abordarea noastră în derularea proiectelor bilaterale va fi centrată pe nevoia asigurării prosperităţii cetăţenilor Republicii Moldova şi apropierii Chişinăului de Uniunea Europeană. Eu cred cu tărie că Uniunea Europeană – în conformitate cu angajamentele asumate faţă de Republica Moldova, prin Parteneriatul Estic, prin strategia globală a Uniunii Europene – trebuie să se ridice la nivelul cetăţenilor din Republica Moldova, care în majoritate şi-au exprimat sprijinul pentru agenda europeană, după cum s-a confirmat şi la alegerile parlamentare din 2019”, a precizat Klaus Iohannis.
Nu a fost uitat nici conflictul din Transnistria, iar liderul de la Cotroceni a vorbit despre “respectarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional”.
După primirea de la Cotroceni, premierul Maia Sandu se ântâlnește cu omologul său român, Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Citeste si aceasta stire:  Exclusivitate Newsin - Feriti-va de escroci !

You may also read!

Liviu Dragnea a început demersurile legale pentru ieșirea din închisoare

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea a fost adus azi dimineaţa de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de

Read More...

Biroul Electoral Central: Klaus Iohannis, pe primul loc în primul tur al alegerilor

Preşedintele în funcție Klaus Iohannis conduce după primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 36,91% din voturi. Liderul de la

Read More...

Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale

Președintele în funcție, Klaus Iohannis, a ieșit învingător în primul tur al alegerilor prezidențiale, cu 39% din voturi, potrivit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora