Prima vizită externă a premierului Moldovei este la București

In Stiri de actualitate din Romania

Noul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, a început prima sa vizită în străinătate după preluarea mandatului, la București. Șefa Guvernului de la Chișinău a fost primită la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis, care a promis că țara noastră va continua să sprijine Republica Moldova. Klaus Iohannis a subliniat că România a fost, este şi va fi cel mai constant şi dedicat susţinător al Republicii Moldova.
“Este foarte important şi simbolic faptul că această primă vizită are loc la Bucureşti. România a susţinut transferul paşnic de putere care a avut loc la Chişinău pe 14 iunie şi care a pus capăt situaţiei de criză politică”, a declarat Klaus Iohannis. Liderul de la Cotroceni a declarat că România este dispusă să ofere “asistenţă dedicată consolidării instituţiilor din Republica Moldova” și că, în acest sens, va fi creat un grup de experți. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a spus că România va susţine, la nivel european, “deblocarea asistenţei financiare pentru Republica Moldova”.
“Abordarea noastră în derularea proiectelor bilaterale va fi centrată pe nevoia asigurării prosperităţii cetăţenilor Republicii Moldova şi apropierii Chişinăului de Uniunea Europeană. Eu cred cu tărie că Uniunea Europeană – în conformitate cu angajamentele asumate faţă de Republica Moldova, prin Parteneriatul Estic, prin strategia globală a Uniunii Europene – trebuie să se ridice la nivelul cetăţenilor din Republica Moldova, care în majoritate şi-au exprimat sprijinul pentru agenda europeană, după cum s-a confirmat şi la alegerile parlamentare din 2019”, a precizat Klaus Iohannis.
Nu a fost uitat nici conflictul din Transnistria, iar liderul de la Cotroceni a vorbit despre “respectarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional”.
După primirea de la Cotroceni, premierul Maia Sandu se ântâlnește cu omologul său român, Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Citeste si aceasta stire:  PSD la egalitate cu PNL: 25,8 la suta, potrivit estimarilor, iar Alianta USR-PLUS e creditata cu 23,9 la suta

You may also read!

Horoscop 2020: cateva indicii despre fiecare zodie in parte

Vara a trecut, deja facem planuri de Revelion, iar sfarsitul anului ne duce, inevitabil, cu gandul la ce ne

Read More...

Ziua cea mai grea: are loc reconstituirea crimelor din casa groazei din Caracal

Prima reconstituire, luni, este pentru cumplitul caz Alexandra Macesanu (15 ani), fata disparuta acum opt saptamani si, probabil, omorata

Read More...

Proteste la salonul auto de la Frankfurt

Mii de oameni au protestat in fata complexului expozitional din Frankfurt, unde are loc celebrul salon auto. Demonstrantii cer

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora