Revoluție la Hong Kong

In Stiri externe de ultima ora

Scene violente la Hong Kong, regiunea Administrativă specială a Chinei, la împlinirea a 22 de ani de la predarea fostei colonii britanice Beijingului. Un protest care s-a desfășurat în fața clădirii Parlamentului s-a transformat într-un asediu al clădirii administrative. Mii de oameni au intrat în Parlament, după o oră de asediu, au spart geamurile și au mâzgălit simbolurile politice ale Beijingului. Un manifestant a arborat chiar steagul Marii Britanii în sediul Parlamentului din Hong Kong. Protestul violent a pornit de la o demonstrație pașnică a celor care se opuneau planurilor oficialilor chinezi de a vota o lege prin care extrădarea personajelor incomode din Hong Kong să devină mai facilă și aceștia să fie închiși în penitenciarele din China continentală.

În fața acestor scene, ministrul britanic de externe, Jermey Hunt a declarat că sprijinul Marii Britanii pentru Hong Kong și libertățile sale este ferm în această zi aniversară.

“Nu este acceptată nici o formă de violență, dar locuitorii din Hong Kong trebuie să își păstreze dreptul de a protesta pașnic, exercitat în cadrul legal, așa cum au demonstrat sute și mii de oameni bravi, astăzi”, a scris Jeremy Hunt pe o rețea de socializare.

Citeste si aceasta stire:  Grumpy Cat a întristat întreg internetul astăzi cu o veste proastă

Deși polițiștii au amenințat protestatarii că vor fi arestați dacă pătrund în clădirea Parlamentului, forțele de ordine nu au recurs la arestări și nu au ripostat violent la asediul manifestanților.

Hong Kong, o fostă colonie britanică, este parte a Chinei din 1997, în urma unui acord care stipulează varianta “o țară, două sisteme”, care garantează un anumit nivel de autonomie.

 

 

You may also read!

E toiul verii si suntem tentati sa bem cat mai rece pentru a ne racori. E o greseala ce ne poate imbolnavi grav

Avertismentul medicilor: nu beti apa de la gheata ! Un pahar cu apa de la gheata suna extraordinar de tentant

Read More...

Victorie pe toata linia pentru presedintele Ucrainei

Slujitorul Poporului, partidul fostului actor de comedie ajuns presedintele Ucrainei, a castigat confortabil alegerile legislative anticipate. Formatiunea presedintelui va

Read More...
hb-newsin

5 locuri in Bucuresti care merita vazute

Bucuresti - acel oras al Romaniei in care locuiesc peste 1 milion de oameni, in care vin anual la

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora