Prințul Charles ar fi primit un milion de lire de la familia lui Osama Bin Laden

In Stiri externe de ultima ora

Fundaţia prinţului Charles, moştenitorul tronului britanic, a acceptat o donaţie de 1 milion de lire sterline (1,2 milioane de euro) de la familia Bin Laden, a anunţat săptămânalul Sunday Times, citat de AFP.

Mai mulţi dintre consilierii prinţului Charles au pledat pentru ca fundaţia să nu accepte acea donaţie din partea bogatei familii a “creierului” atacurilor teroriste comise pe 11 septembrie 2001, Osama bin Laden, potrivit unor surse citate în articolul apărut în săptămânalul britanic.

Deşi membrii acestei familii saudite, care l-au renegat pe Osama bin Laden, nu fac obiectul unor suspiciuni privind o potenţială infracţiune, informaţia publicată duminică atrage din nou atenţia asupra Fundaţiei Prinţului Charles, vizată de o anchetă pe care Poliţia din Regatul Unit a deschis-o în februarie.

Ancheta doreşte să afle dacă donaţiile făcute Fundaţiei Prinţului Charles au fost recompensate cu titluri onorifice şi dacă au sprijinit o cerere de naturalizare a unui om de afaceri saudit, Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz.

Acordul pentru donaţia de 1 milion de lire sterline, dat de “patriarhul” familiei Bin Laden, Bakr bin Laden – fratele vitreg al lui Osama – şi de fratele său Shafik, datează din 2013 din timpul unei întâlniri la Londra între Bakr bin Laden şi prinţul Charles, potrivit Sunday Times.

Citeste si aceasta stire:  China a început să cumpere, brusc, teste PCR cu 6 luni înainte de confirmarea primului caz de Covid-19 în Wuhan

Ian Cheshire, preşedintele fundaţiei, afirmă că donaţia a fost acceptată în epocă de către cei cinci administratori ai organizaţiei.

Scandalul, pentru care Scotland Yard a lansat o anchetă, a fost dezvăluit anul trecut şi a pătat reputaţia prinţului Charles, în vârstă de 73 de ani.

Fostul său valet-adjunct, Michael Fawcett, foarte apropiat de prinţul Charles, este bănuit că s-a folosit influenţa pe care o avea pentru a-l ajuta pe omul de afaceri saudit Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz, un donator generos pentru acţiuni de caritate asociate cu monarhia britanică, să obţină o decoraţie.

Antreprenorul saudit, care neagă că ar fi comis o infracţiune, ar fi donat sume mari de bani pentru mai multe proiecte de restaurare. Michael Fawcett a demisionat în noiembrie 2021.

O anchetă a fost lansată în noiembrie de Agenţia de reglementare a organizaţiilor de caritate din Anglia pentru a examina dacă Fundaţia Mahfouz, creată de bogatul om de afaceri saudit, a încasat donaţii ce erau dedicate Fundaţiei Prinţului Charles.

You may also read!

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre

Read More...

Noi minciuni din timpul vaccinarii – firma Pfizer data in judecata de procuratura din Texas

Compania Pfizer a fost data in judecata de Procurorul-General al Statului Texas, Ken Paxton. Acesta acuza firma Pfizer ca

Read More...

Perchezitii acasa si la biroul fugarului Chereches, primarul orasului Baia Mare

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramurea au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare, in dosarul lui Catalin

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora