Reactorul de la Cernobîl a început să clocotească la foc mic

In Stiri din turism de ultima ora

Un nou pericol paște omenirea, sau mai bine zic Europa. S-a trezit reactorul nuclear de la Cernobîl, cel care a explodat în 1986 și care între timp a fost acoperit cu un sarcofag improvizat. Experții au înregistrat o creştere a activităţii nucleare în interiorul reactorului nuclear distrus de la centrala de la Cernobîl de când a fost acoperit de un nou sarcofag în 2017, dar această creştere s-a stabilizat şi nu depăşeşte normele de siguranţă.

Creşterea ‘densităţii fluxului de neutroni’ care, dacă ar fi semnificativă, ar putea indica o reacţie nucleară necontrolată, nu constituie un pericol pentru un astfel de eveniment, pe baza unor modele matematice.

Nivelurile ridicate de radiaţii şi daunele suferite fac să nu fie posibilă stabilirea cu exactitate a situaţiei de sub reactorul distrus.

‘După amplasarea noului sarcofag sigur în poziţia sa proiectată, de mai bine de patru ani, se observă într-adevăr o creştere a densităţii fluxului de neutroni’, constată oamenii de ştiinţă de la Institutul pentru probleme de securitate la centralele nucleare din Ucraina.

Citeste si aceasta stire:  Dupa cel mai tragic sezon, noi reguli privind ascensiunile pe Everest

Situația e stabilă

‘În prezent, informaţiile date de senzorii din toate încăperile indică valori stabile, fără o tendinţă crescătoare. Nivelurile actuale nu prezintă un pericol pentru o reacţie în lanţ autonomă’.

Reactorul nr.4 de la centrala Cernobîl, 108 km nord de capitala ucraineană Kiev, a explodat în aprilie 1986 în timpul unui test de siguranţă eşuat, în cel mai grav accident nuclear din lume. Norul care purta particule radioactive a afectat o bună parte din Europa, iar zeci de mii de oameni au fost obligaţi să se evacueze.

Oamenii de ştiinţă susţin că s-a înregistrat o creştere a fluxului de neutroni într-o cameră unde ar fi pătruns combustibil nuclear din reactorul distrus, posibil în timpul instalării noului adăpost deasupra reactorului.

Experţii de la Institutul pentru probleme de securitate la centralele nucleare din Ucraina spun că, înainte de a începe lucrările de instalare a noului sarcofag la sfârşitul anului 2016, combustibilul a fost răcit de apa de ploaie şi care a dispărut între timp.

Citeste si aceasta stire:  Cum poti trimite un colet din Romania in Germania

You may also read!

Mioara Costin, consiliera lui Cîţu, sacrificata pentru a stinge scandalul

Mioara Costin a fost eliberata din functie la cerere, in scandalul documentelor folosite in campania PNL. Decizia premierului Florin

Read More...
newsin

Cele mai bune scule pentru atelierul de tamplarie

Esti pasionat de tamplarie, dar in viata de zi ai cu totul si cu totul o alta meserie? Poti

Read More...
asigurare pentru camioane

Vestea soc care ii afecteaza pe soferii de camioane. Ce se intampla cu asigurarile

Una dintre cele mai importante firme de asigurari care activeaza in Romania, City Insurance, a anuntat ca renunta la

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora