Rolul serviciilor de optimizare SEO pentru o afacere online

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora
pexels-marek-levak-2265488

In special cu perioada pandemiei, pentru ca multi dintre noi am fost fortati sa lucram de acasa, acolo unde s-a putut, numeroase persoane s-au decis sa se reprofileze, sa incerce si altceva si sa isi indrepte atentia spre domenii care sa le permita sa lucreze in totalitate de acasa si in acelasi timp, sa obtina din asta un profit substantial. In acelasi timp, si multe faceri care pana atunci nu se integrasera deloc sau doar partial in mediul online au facut-o, prin crearea de site-uri si platforme online prin care angajatii sa poata lucra si totodata, prin care clientii sa poata face achizitii.

A incepe o afacere de unul singur, in special intr-o perioada in care comunicarea nu este atat de usoara cu alte persoane, cea fata in fata oferind mereu rezultate mai bune decat cea de la distanta, unde multe aspecte nu pot si intelese de catre una dintre partile implicate. Astfel, si in ceea ce priveste realizarea unui site web, fie el de prezentare, magazin online sau de alt tip, desi nu este neaparat nevoie de o intalnire fata in fata mereu cu un client, este nevoie de crearea de canale de comunicare clare si deschise, prin care clientul sa ii spuna firmei tot ceea ce doreste sa obtina iar la randul sau firma sa ii explice ce se poate face si ce nu, in cat timp, la ce cost, alaturi de alte detalii de interes.

Citeste si aceasta stire:  De vara viitoare, vom putea vorbi la telefon din avion

Inca din start este bine sa ne gandim ca o firma mai buna ne va oferi rezultate mai bune. In acest sens, v-ar putea atrage atentia serviciile de design web oferite de cei de la IteXclusive care se afla in acest domeniu inca din anul 2008 iar in prezent au un portofoliu destul de consistent, care atesta priceperea si dedicarea lor. Putem recunoaste din lista lor multe dintre site-urile si magazinele online la crearea si dezvoltarea carora au contribuit si fara indoiala ca multi dintre noi stim si cat de eficiente sunt, oferindu-ne astfel o imagine de ansamblu asupra priceperii lor.

Unul dintre principalele servicii de web design pe care ei le ofera este cel de optimizare SEO, care face referire la optimizarea aplicatiilor, continutului si parametrilor unui site astfel incat acesta sa poata fi gasit mai usor pe internet, intr-un motor de cautare. Printre procese se numara si urcarea sa intr-o pozitie mai buna. Pe intelesul tuturor, daca ar fi sa cautam pe Google cuvantul cheie „optimizare SEO”, vom gasi fara indoiala si site-ul ITeXclusiv printre primele rezultate afisate. Iar aceasta este numai unul dintre aspectele pe care SEO le acopera.

Altfel spus, SEO reprezinta strategiile sau procesul prin care websiteul sau anumite pagini devin vizibile gratuit in lista rezultatelor pe care le ofera un motor de cautare. SEO inseamna Optimizare pentru Motoarele de Cautare sau Optimizarea Motorului de Cautare, numele fiind diferite de la o firma la alta si de la un specialist la altul. Acronimul SEO provine din expresia Search Engine Optimization. Un proces SEO are loc prin controlul si modificarea „criteriilor de rank-are”, adica a factorilor care conduc la pozitionarea mai buna in paginile cu rezultate.

Citeste si aceasta stire:  Atacuri cibernetice in toata Europa, inclusiv in Romania

Poate fi de doua feluri: Optimizare interna sau on-site optimisation si Optimizare externa sau off-site optimisation. Optimizarea interna ale loc pe site si face referire la parametri precum scrierea cu atentie a titlurilor si descrierilor, eliminarea erorilor, imbunatatirea vitezei de incarcare, prelucrarea imaginilor, optimizarea structurii de adrese URL si de legaturi interne, folosirea cu moderatie a reclamelor etc. , in timp ce optimizarea externa este cea facuta de motoarele de cautare si de internet in sine, adica de diversii factori externi site-ului care pot contribui ca acesta sa devina mai bun sau nu. Se fac desigur eforturi spre o dezvoltare positiva. Cum spun unii experti, motoarele de cautare incearca intotdeauna sa gaseasca semnale masurabile cu privire la relevanta si importanta paginii web in raport cu expresia de cautare analizata. Astfel, este important ca optimizarea interna sa fie facuta cat mai bine astfel incat cea interna sa ofere si ea la randul ei rezultate pozitive.

Exista de asemenea trei tipuri principale de optimizare SEO:

  • White hat SEO, realizata respectand intocmai termenii si conditiile impuse de motoarele de cautare
  • Black hat SEO, utilizata pentru a schimba si „forta” conceptia motoarelor de cautare despre importanta site-ului
  • Grey hat SEO, o combinatie intre cele doua dar rar utilizata, aducand numeroas riscuri si sanctiuni pentru un site web.
Citeste si aceasta stire:  Messenger Rooms, serviciu Facebook pentru apeluri video de grup

La ITeXclusiv de iau in calcul mereu toate variantele posibile prin care un site se poate dezvolta si va ajuta mai apoi la dezvoltarea afacerii clientului. Chiar si un simpli site de prezentare are eefecte benefice asupra unei afaceri, fiind folosit ca modalitate de promovare, comunicare facila cu clienti, posibili parteneri si colaboratori, acces mai usor la informatii esentiale pentru afacere si asa mai departe. Se iau in calcul atat cerintele clientului dar se considera si cat de bune sunt acestea sau nu si in final se adopta cele mai bune variante, cu acordul clientului. Una dintre vorbel celor de aici este ca mai frumoa nu inseamna mereu si mai bun insa cu experienta si pricepere se poate obtine un site care sa arate foarte bine si in acelasi timp, sa opereze la fel de bine.

Prin implementarea constanta de servicii si procese de optimizare SEO la nivelul site-ului clientului precum si la nivel extern, se mentine o valoare in crestere a importantei acelui site in mediul online.

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora