Romania ii va compensa pe supravietuitorii Holocaustului aflati in Israel

In Stiri de actualitate din Romania

“Astazi corectam decenii de nedreptate” – a declarat premierul interimar al Israelului, Yaïr Lapid.

Israelul a anuntat un acord cu Romania, in virtutea caruia supravietuitorii Holocaustului pot beneficia de o pensie compensatorie lunara acordata de autoritatile de la Bucuresti. “In cel de al doilea razboi mondial, Romania a fost condusa de maresalul Ion Antonescu, iar acesta a colaborat la genocidul comis de Germania nazista impotriva evreilor din Europa” – scrie presa israeliana.

Potrivit unui raport publicat de guvernul roman in 2004, intre 280.000 si 380.000 de evrei au fost asasinati in Romania, in timpul Holocaustului, fara a lua in calcul teritoriile romanesti aflate temporar sub controlul Ungariei.

Acordul a fost anuntat de ministrul israelian al Egalitatii Sociale, Meirav Cohen si de prim-ministrul israelian interimar Yair Lapid. Se va infiinta un sistem prin care israelienii care au fugit din Romania pot face cerere pentru a primi indemnizatie.

“Nu mai avem multi ani la dispozitie pentru a-i servi pe supravietuitorii Shoah si de aceea e imperios necesar si urgent sa facem tot ce putem pentru a imbunatati situatia economica si serviciile pentru ei, astfel incat sa aiba o batranete demna” – a declarat ministrul israelian al Egalitatii Sociale. Ea precizeaza ca Israelul a incheiat asemenea acorduri, de sute de milioane de shekeli, cu mai multe tari. Banii vor fi transferati de autoritatile romane in conturile bancare ale supravietuitorilor.

Citeste si aceasta stire:  Anchetă la Spitalul Floreasca, după ce o pacientă a ars pe masa de operație

Monica

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora