Romania ii va compensa pe supravietuitorii Holocaustului aflati in Israel

In Stiri de actualitate din Romania

“Astazi corectam decenii de nedreptate” – a declarat premierul interimar al Israelului, Yaïr Lapid.

Israelul a anuntat un acord cu Romania, in virtutea caruia supravietuitorii Holocaustului pot beneficia de o pensie compensatorie lunara acordata de autoritatile de la Bucuresti. “In cel de al doilea razboi mondial, Romania a fost condusa de maresalul Ion Antonescu, iar acesta a colaborat la genocidul comis de Germania nazista impotriva evreilor din Europa” – scrie presa israeliana.

Potrivit unui raport publicat de guvernul roman in 2004, intre 280.000 si 380.000 de evrei au fost asasinati in Romania, in timpul Holocaustului, fara a lua in calcul teritoriile romanesti aflate temporar sub controlul Ungariei.

Acordul a fost anuntat de ministrul israelian al Egalitatii Sociale, Meirav Cohen si de prim-ministrul israelian interimar Yair Lapid. Se va infiinta un sistem prin care israelienii care au fugit din Romania pot face cerere pentru a primi indemnizatie.

“Nu mai avem multi ani la dispozitie pentru a-i servi pe supravietuitorii Shoah si de aceea e imperios necesar si urgent sa facem tot ce putem pentru a imbunatati situatia economica si serviciile pentru ei, astfel incat sa aiba o batranete demna” – a declarat ministrul israelian al Egalitatii Sociale. Ea precizeaza ca Israelul a incheiat asemenea acorduri, de sute de milioane de shekeli, cu mai multe tari. Banii vor fi transferati de autoritatile romane in conturile bancare ale supravietuitorilor.

Citeste si aceasta stire:  Cel mai mare exerciţiu NATO din Marea Neagră

Monica

You may also read!

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Iulie va fi canicular

Cum va fi vremea in intervalul 1-8 iulie, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meterologie.In perioada 1

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro