“Romania nu va suferi in aceasta iarna de lipsa gazului”, promite premierul Ciucă

In Stiri de actualitate din Romania

Aflat la Sofia, premierul Nicolae Ciuca a dat asigurari ca Romania are cantitatile necesare de gaz, iar tara noastra nu va suferi vreo lipsa in iarna 2022-2023.

Seful executivului a participat la Sofia la evenimentul de lansare a exploatarii comerciale a interconectorului Grecia – Bulgaria. Premierul  Ciuca a declarat ca operationalizarea acestui interconector, practic, pune in valoare demersurile facute pentru identificarea de noi surse de energie si pentru diversificarea retelelor de transport al gazelor, astfel incat Coridorul sudic sa poata sa asigure conectivitatea.

“Dau asigurări ca avem cantitatile necesare de gaz si ca Romania nu va suferi in iarna aceasta de lipsa gazului.  Punerea in functiune a Interconectorului Grecia – Bulgaria contribuie in mod semnificativ la diversificarea aprovizionarii cu gaze naturale. Acest lucru va oferi acces la resursele de gaz din Marea Caspica, precum si la terminalele de gaze naturale lichefiate – GNL – din nordul Greciei”  – a spus premierul Ciuca. In acelasi timp, el atrage atentia ca este necesara accelerarea procesului de diversificare a surselor si a rutelor de aprovizionare, “deoarece Europa trebuie sa isi reduca intr-un ritm mai rapid dependenta de combustibili fosili din Rusia.

Citeste si aceasta stire:  Elena Udrea a ajuns la penitenciarul Târgșor

De asemenea, ministrul Energiei, Virgil Popescu, prezent si el la festivitatea de la Sofia, afirma ca prin finalizarea interconectorului Grecia – Bulgaria se asigura diversificarea surselor si a rutelor de aprovizionare si este intărita securitatea energetica. Importurile de gaz din Azerbaidjan prin intermediul acestui interconector vor reprezenta o sursă alternativa viabila de acum, care va asigura Romaniei si altor state aflate pe diagrama de distributie a acestei retele de gaze accesul la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale – TANAP.

Monica

You may also read!

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

„Regele nu moare”, un album foto dedicat cuplului de actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut

Albumul foto „Regele nu moare”, dedicat actorilor Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, va fi lansat oficial spre sfarsitul lunii

Read More...

Cillian Murphy, eroul din Peaky Blinders si Oppenheimer, noua față a modei masculine Versace

Celebra casa de moda de lux a anuntat ca noua sa emblema pentru vestimentatia masculina este nimeni altul decat

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro