Romania, planuri pentru o drona destinata fortelor navale

In Stiri de actualitate din Romania

Romania ia in calcul achizitionarea unei drone noi, in cadrul extinderii si modernizarii fortelor maritime. Anuntul a fost facut de viceamiralul Alexandru Mirsu, seful statului major al fortelor navale. El a participat la forumul Sea-Air-Space, desfasurat in SUA.

Potrivit publicatiei Defense News, pe fondul tensiunilor crescande cu Rusia, in zona Marii Negre, fortele maritime romane au in plan achizitionarea unui sistem aerian fara pilot, nou, pentru zona maritima si riverana.

Drona ar urma sa fie folosita pentru supraveghere in zonele de coasta si va fi operata de la linia tarmului, a spus Mirsu, fara sa ofere detalii privind un orizont de timp sau un buget pentru aceasta potentiala achizitie.

Publicatia americana noteaza ca Romania face ultimele pregatiri pentru a cumpara 4 corvete noi multifunctionale si pentru modernizarea fregatelor T 22. De asemenea, urmeaza cumpararea unor noi baterii de coasta cu rachete si a 3 submarine noi. E nevoie de submarine pentru ca Romania sa asigure capacitatea operationala in zona Marii Negre – a declarat viceamiralul Mirsu.

Monica

foto: defensenews

Citeste si aceasta stire:  România trece la ora de iarnă în această noapte

You may also read!

USR și-a desemnat candidatul la Primăria Capitalei

Nicuşor Dan a fost desemnat candidatul USR Bucureşti pentru Primăria Capitalei. "Prin votul delegaţilor, vot secret, a fost desemnat candidatul

Read More...

Ion Iliescu vorbește despre relațiile ruso-române într-un interviu pentru Itar-Tass

Fostul președinte Ion Iliescu este de părere că normalizarea relațiilor cu Rusia va ajuta România să rezolve problemele din

Read More...

Bank of China vine în România

Bank of China, cea de a patra instituţie bancară din lume, îşi va inaugura luni, 16 decembrie, sucursala din

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora