Romania, planuri pentru o drona destinata fortelor navale

In Stiri de actualitate din Romania

Romania ia in calcul achizitionarea unei drone noi, in cadrul extinderii si modernizarii fortelor maritime. Anuntul a fost facut de viceamiralul Alexandru Mirsu, seful statului major al fortelor navale. El a participat la forumul Sea-Air-Space, desfasurat in SUA.

Potrivit publicatiei Defense News, pe fondul tensiunilor crescande cu Rusia, in zona Marii Negre, fortele maritime romane au in plan achizitionarea unui sistem aerian fara pilot, nou, pentru zona maritima si riverana.

Drona ar urma sa fie folosita pentru supraveghere in zonele de coasta si va fi operata de la linia tarmului, a spus Mirsu, fara sa ofere detalii privind un orizont de timp sau un buget pentru aceasta potentiala achizitie.

Publicatia americana noteaza ca Romania face ultimele pregatiri pentru a cumpara 4 corvete noi multifunctionale si pentru modernizarea fregatelor T 22. De asemenea, urmeaza cumpararea unor noi baterii de coasta cu rachete si a 3 submarine noi. E nevoie de submarine pentru ca Romania sa asigure capacitatea operationala in zona Marii Negre – a declarat viceamiralul Mirsu.

Monica

foto: defensenews

Citeste si aceasta stire:  “Romania nu va suferi in aceasta iarna de lipsa gazului”, promite premierul Ciucă

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora