Romania va gazdui cea mai mare baza NATO din Europa, guvernul a dat deja banii: 2,5 miliarde euro

In Stiri de actualitate din Romania

A inceput constructia noii baze NATO din Romania, care va fi cel mai mare amplasament al Aliantei din Europa, cu o suprafata de peste 2800 de hectare si capacitate de cazare permanenta de pana la 10 mii de soldati NATO plus familiile acestora. Costul total al constructiei este estimat la 2,5 miliarde de euro.

Guvernul a alocat deja aceasta suma din bugetul public. Astfel, va fi extinsa Baza 57-a a Fortelor Aeriene Romane “Mihail Kogalniceanu”, situata in imediata vecinatate a Constantei si va fi, practic, un mic oraș.Planurile de dezvoltare a amplasamentului includ construirea de piste, depozite de armament, hangare pentru aeronave, precum si infrastructura sociala: scoli, gradinite, cinematograf, restaurante, magazine si un spital.

Au inceput deja lucrarile de creare a infrastructurii de baza: drumuri de acces si retele electrice. In viitorul apropiat, urmeaza sa inceapa constructia unei noi piste de aterizare, care va fi paralela cu cea existenta.

Din punct de vedere al dimensiunilor, noua baza NATO din Romania este semnificativ mai mare decat baza militara 99 de la Deveselu, care gazduieste elemente ale sistemului american de aparare antiracheta Aegis Ashore, si chiar mai mare decat baza Fortelor Aeriene ale SUA din Ramstein, Germania.

Citeste si aceasta stire:  România condamnă așa-zisele referendumuri organizate de ruși, în Ucraina

Baza va fi complet operationala pana in anul 2040.

Monica

You may also read!

Inca mancam sanatos – cel putin asa arata o statistica europeana

Consumul de fructe si legume ecologice a devenit un concept la moda. Cu toate acestea, unele tari europene folosesc

Read More...

Duplicitatea americanilor: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Firmele cu specific agricol din Statele Unite continua sa importe cantitati uriase de ingrasaminte din Rusia, la mai bine

Read More...

Sute de studenti pro-palestinieni arestati in SUA

Campusurile universitare din Statele Unite au cazut in mainile studentilor sustinatori ai palestinienilor. Studentii vor ca universitatile sa renunte

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro