Romanii ies in strada

In Stiri de actualitate din Romania

Cateva mii de oameni au protestat in Piata Victoriei, nemultumiti de scaderea nivelului de trai. Astfel de mitinguri vor avea loc si in zilele urmatoare, iar pe 27 octombrie CNSLR –Fratia organizeaza un amplu protest in mai multe orase din tara.

Sindicalistii de la CNS Cartel Alfa protesteaza in Piata Victoriei, revoltati de preturile ridicate la energie, de neaplicarea Legii Salarizarii si blocarea negocierilor colective. Protestatarii afirma ca nu au venit sa dea jos guvernul, dar daca revendicarile nu vor fi rezolvate, se vor intoarce de zece ori mai multi si vor cere schimbarea guvernului.

Presedintele confederatiei, Bogdan Hossu, afirma ca Romania are crestere economica, iar aceasta ar trebui sa se simta in buzunarul fiecaruia. “Trebuie sa crească salariile, trebuie sa crească pensiile. Avem legi votate de parlamentari si care nu sunt puse în aplicare, cum e legea de salarizare bugetară, legea statutului lucratorului feroviar, ceea ce este inacceptabil. Ne-au blocat negocierile colective, trebuie sa le deblocheze. Au sarcina în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să modifice legea. Mai e o lună şi jumătate şi n-au făcut nimic ca să rezolve această problemă. N-am venit să dăm jos Guvernul, dar, dacă în perioada următoare nu vedem o rezolvare a solicitărilor noastre, ne vom întoarce aici de zece ori mai multi, cu un singur scop: Jos Guvernul !” – a declarat Bogdan Hossu. El a anunţat ca in ziua urmatoare, pe 21 octombrie, reprezentanţii CNS Cartel Alfa vor merge la Administraţia Prezidenţiala pentru a aminti presedintelui Klau Iohannis ca, in calitate de sef al CSAT, trebuie sa declare stare de urgenta energetica.

Citeste si aceasta stire:  Pacientii de la Spitalul Foisor, scosi in strada pentru a face loc bolnavilor de COVID

27 octombrie, protest CNSRL Fratia

CNSRL Fratia organizeaza un protest joia viitoare, pe 27 octombrie 2022 in mai multe orase din Romania. Cea mai mare confederatie sindicala organizeaza demonstratii in București, Bacău, Constanta, Cluj, Iași, Tg. Mureș și Timișoara. Sindicalistii de la CNSRL Fratia afirma ca nivelul de trai s-a redus drastic si oamenii nu mai au de ales, trebuie sa isi ceara drepturile in strada. “Impreuna suntem mai puternici !” – asa se incheie apelul la proteste lansat de CNSRL Fratia.

Monica

You may also read!

imagine-106-COVER

Când nu este de preferat să cumperi o anvelopă OEM

Autovehiculele sunt dotate de către producători cu anumite anvelope care corespund criteriilor tehnice de performanță și ecologie cerute de

Read More...

Ce facem pentru un somn bun în timpul codului roșu de caniculă ?

Din cauza caniculei si noptile sunt tropicale. Temperatura, pe timpul noptii, depaseste 25 de grade, in multe zone si,

Read More...

A murit Ismail Kadare: prin opera sa, a combatut regimul comunist din Albania

Scriitorul, autor al unei lucrări monumentale sub tirania dictatorului Enver Hoxha, a decedat la Tirana. Avea 88 de ani.Sscriitorul

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro