Rudele victimelor din zborul MH-17 îi cer lui Putin să își recunoască greșelile

In Stiri externe de ultima ora

Rude ale victimelor tragediei avionului Malaysia Airlines, doborât în 2014 deasupra Donbasului (în estul Ucrainei) cu 298 de persoane la bord, i-au trimis o scrisoare colectivă preşedintelui rus Vladimir Putin, cerându-i să-şi recunoască ‘greşelile’.

‘Din păcate, suntem în continuare aici, pentru a vă reaminti de zborul MH17 doborât în iulie 2014. A fost o asasinare în masă a 298 de civili inocenţi, între care 80 de copii… Ei sunt părinţi, fraţi, surori, copii ai noştri!’, subliniază semnatarii scrisorii publicate integral de ziarul rusesc Novaia Gazeta.

Scrisoarea, semnată de 25 de familii, a fost trimisă şefului statului rus prin Ambasada Rusiei în Olanda, ţara a cărei naţionalitate era deţinută de cele mai multe dintre victimele tragediei zborului MH17.

O crimă nerecunoscută

‘Suntem aici nu pentru a acuza Rusia de această crimă. Instanţa încă urmează să stabilească responsabilităţile. Cu toate acestea, acuzăm guvernul rus că neagă orice implicare’ în această tragedie, menţionează autorii scrisorii, amintind că Moscova refuză să coopereze cu echipa de anchetă creată de Consiliul de Securitate al ONU şi să respecte Rezoluţia nr.2166 aprobată în unanimitate, inclusiv cu votul Rusiei.

Citeste si aceasta stire:  Londra acuză Rusia de implicare în alegerile din 2019

‘Refuzul vostru este o sfidare a faptelor dovedite şi ştiţi asta. Nu putem accepta negarea din partea Dumneavoastră a evenimentelor ireparabile din acea zi de iulie. Regretăm cei şapte ani în care aţi refuzat să ne acceptaţi durerea, dar, în schimb, o agravaţi’, susţin semnatarii, adresându-se preşedintelui rus.

Scrisoarea face aluzie la ziua naţională, pe care Rusia o va sărbători la 12 iunie, şi subliniază că o ‘naţiune mândră trebuie să ştie să-şi accepte greşelile şi căderile’.

‘Este trist să vezi un preşedinte care nu aspiră la adevărata măreţie a naţiunii pe care o conduce’, se subliniază în mesaj.

Membrii familiilor victimelor recunosc că situaţia este ‘foarte dificilă’, dar insistă că depăşirea dificultăţilor este ceea ce face diferenţa dintre un lider şi altul.

‘Noi căutăm transparenţă şi responsabilitatea necesare pentru a se face dreptate pentru cele 298 de victime ale zborului MH17. Aceasta, domnule preşedinte, nu este deloc dificil şi depinde exclusiv de decizia Dumneavoastră’, concluzionează autorii scrisorii.

You may also read!

Israel: creste iar numarul cazurilor COVID, o treime din noii pacienti erau vaccinati cu schema completa

Potrivit datelor din ultimele 24 de ore, in Israel numarul infectilor COVID a crescut la un nivel fara precedent

Read More...

Pedofil englez, cu clienti in Romania, arestat in Spania

Barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat in Benidorm, Spania. El piratase camerele de supraveghere

Read More...

Disperare: Putin se implică în campania electorală pentru partidul aflat la putere

Preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora