Tarile care au acceptat testarea vaccinului Pfizer pe copiii sub 12 ani

In Stiri din sanatate de ultima ora

Statele Unite, Polonia, Spania si Finlanda au acceptat sa intre in programul de testare a vaccinului Pfizer pe copiii de sub 12 ani.

E vorba de 4500 de voluntari, avand varste intre 5 si 11 ani, din peste 90 de centre de peste Ocean (SUA) si din Europa (Finlanda, Spania, Polonia). Aceasta este a doua faza de teste pe copii mai mici de 12 ani. In prima etapa, Pfizer si firma partenera din Germania, BioNTech, au vaccinul anti COVID pe un numar mai mic de copii, iar acum a inceput faza a doua.

Pentru categoria de varsta 12-15 ani, Pfizer a obtinut aprobarea in SUA, Canada si Uniunea Europeana. Romania e prima tara care a inceput vaccinarea adolescentilor.

Cum decurge testarea pe copii

Voluntarii (5-11 ani) primesc doua doze de vaccin, de 10 micrograme fiecare, adica o treime din doza adultilor sau ser placebo.

Pfizer vrea sa vaccineze si bebelusii

In cateva saptamani, Pfizer/BioNTech incep testarea vaccinului anti-COVID pe copii sub 5 ani, mai exact incepand cu varsta de 6 luni. Acestora li se vor administra tot doua doze, dar numai 3 micrograme pentru fiecare.

Citeste si aceasta stire:  China a depășit anul acesta numărul de cazuri de Covid din 2021

Finlanda este prima tara din lume care a intrat in acest program de testare a serului Pfizer pe copii de sub 5 ani.

Dupa cum scrie care pe site-ul Pfizer, vaccinul anti COVID este inca in faza de test si pot sa apara efecte secundare grave si neasteptate. Nu exista, pana acum, niciun vaccin anti COVID aprobat ori autorizat definitiv, nicaieri in lume. Toate serurile care se folosesc au primit doar aprobare de administrare de urgenta, pana la incheierea testelor.

Monica

You may also read!

set chiuveta baie

Cat costa sa-ti renovezi baia in 2022?

Cand evaluezi costul renovarii baii tale, exista diverse elemente de luat in considerare. Vrei o baie cu aspect scump,

Read More...
pexels-bulat-khamitov-4624684

Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă

Read More...

Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora