Tarile care au acceptat testarea vaccinului Pfizer pe copiii sub 12 ani

In Stiri din sanatate de ultima ora

Statele Unite, Polonia, Spania si Finlanda au acceptat sa intre in programul de testare a vaccinului Pfizer pe copiii de sub 12 ani.

E vorba de 4500 de voluntari, avand varste intre 5 si 11 ani, din peste 90 de centre de peste Ocean (SUA) si din Europa (Finlanda, Spania, Polonia). Aceasta este a doua faza de teste pe copii mai mici de 12 ani. In prima etapa, Pfizer si firma partenera din Germania, BioNTech, au vaccinul anti COVID pe un numar mai mic de copii, iar acum a inceput faza a doua.

Pentru categoria de varsta 12-15 ani, Pfizer a obtinut aprobarea in SUA, Canada si Uniunea Europeana. Romania e prima tara care a inceput vaccinarea adolescentilor.

Cum decurge testarea pe copii

Voluntarii (5-11 ani) primesc doua doze de vaccin, de 10 micrograme fiecare, adica o treime din doza adultilor sau ser placebo.

Pfizer vrea sa vaccineze si bebelusii

In cateva saptamani, Pfizer/BioNTech incep testarea vaccinului anti-COVID pe copii sub 5 ani, mai exact incepand cu varsta de 6 luni. Acestora li se vor administra tot doua doze, dar numai 3 micrograme pentru fiecare.

Citeste si aceasta stire:  Mancati nuci minimum de doua ori pe saptamana si veti avea inima mai sanatoasa

Finlanda este prima tara din lume care a intrat in acest program de testare a serului Pfizer pe copii de sub 5 ani.

Dupa cum scrie care pe site-ul Pfizer, vaccinul anti COVID este inca in faza de test si pot sa apara efecte secundare grave si neasteptate. Nu exista, pana acum, niciun vaccin anti COVID aprobat ori autorizat definitiv, nicaieri in lume. Toate serurile care se folosesc au primit doar aprobare de administrare de urgenta, pana la incheierea testelor.

Monica

You may also read!

Israel: creste iar numarul cazurilor COVID, o treime din noii pacienti erau vaccinati cu schema completa

Potrivit datelor din ultimele 24 de ore, in Israel numarul infectilor COVID a crescut la un nivel fara precedent

Read More...

Pedofil englez, cu clienti in Romania, arestat in Spania

Barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost arestat in Benidorm, Spania. El piratase camerele de supraveghere

Read More...

Disperare: Putin se implică în campania electorală pentru partidul aflat la putere

Preşedintele Vladimir Putin a încercat sâmbătă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora