Rușii bombardează masiv regiunea Zaporojie

In Stiri externe de ultima ora

Rusia a declanşat o “salvă” de atacuri asupra regiunii Zaporojie, în sudul Ucrainei, în ultimele 24 de ore, a raportat luni dimineaţă Statul Major General al armatei ucrainene, potrivit DPA.

De duminică, forţele ruse au efectuat atacuri cu cel puţin şase rachete cu rază lungă de acţiune S-300, 33 de lovituri aeriene şi 45 de lovituri din lansatoare de rachete multiple (MRL), conform înaltului comandament militar de la Kiev.

“Ca urmare a atacurilor teroriste ruseşti, au fost răniţi civili, iar clădiri rezidenţiale, comerciale şi administrative, precum şi maşini particulare au fost avariate”, se arată în ultimul raport despre situaţia din ţară.

DPA precizează că nu a fost în măsură să verifice toate aceste informaţii în mod independent.

Potrivit Statului Major General ucrainean, trupele ruse au încercat să oprească înaintarea unităţilor ucrainene şi să recupereze poziţiile pierdute, iar cel puţin 30 de aşezări au fost bombardate de artileria rusă.

În regiunea Zaporojie se află cea mai mare centrala nucleară din Europa, pe care forţele ruse au ocupat-o încă din primele zile ale invaziei lansate în februarie 2022.

Citeste si aceasta stire:  Coordonatorul represiunii din Hong Kong, numit șef al metropolei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel duminică seara la mai multe eforturi pentru protejarea uzinei.

“Din păcate, atenţia lumii faţă de ameninţarea rusă existentă la centrala nucleară din Zaporojie este încă insuficientă”, a declarat el, avertizând că forţele de ocupaţie au decis să detoneze uzina.

“Am prezentat aliaţilor noştri informaţiile pe care le avem, informaţii provenind de la serviciile noastre secrete, cu privire la posibilitatea detonării minelor care au fost amplasate la centrala din Zaporojie de către Rusia”, a afirmat Zelenski după ce a discutat telefonic cu preşedinţii SUA şi Poloniei şi cu premierul canadian. Liderul de la Kiev a spus în acest context că detonarea ar fi fost deja aprobată de Moscova, potrivit EFE.

Preşedintele ucrainean a adăugat că “trebuie să luăm măsuri specifice, împreună la nivel internaţional, pentru a evita orice fel de accident care ar implica scurgeri de radiaţii”.

You may also read!

Un eurodeputat german arunca bomba: fratele lui Ursula, afaceri la greu in Romania

Sub titlul „Scandal la Bruxelles? Afacerile ciudate ale fratelui doamnei Von der Leyen în România”, publicatia Atlantico face o

Read More...

Scoțienii i-au demolat pe romani la rugby: 84-0

Echipa de rugby a Romaniei a fost umilita in ultimul hal in partida cu Scotia, in meciul de la

Read More...

Totul despre ciuperci

Ciupercile sunt printre cele mai complexe alimente oferite de natura. Sunt bogate in multivitamine si proteine si au proprietati

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora