Scala din Milano nu cedeaza presiunilor facute de ucraineni: “Boris Godunov” va avea premiera pe 7 decembrie

In Stiri culturale de ultima ora

Prestigioasa institutie culturala nu a cedat presiunilor facute de ucraineni si, asa cum a stabilit inca de acum 3 ani, isi incepe noua stagiune cu o reprezentatiei a operei Boris Godunov, apartinand compozitorului rus de secol 19, Modest Musorgski.

Mai multi oficiali ucraineni au criticat Scala din Milano pentru punerea in scenă a unei compozitii rusesti. Consulul Ucrainei la Milano, Andri Kartish, le-a trimis directorilor de la Scala si liderilor politici locali o scrisoare de protest fata de deschiderea noii stagiuni 2022-2023 cu Boris Godunov. In opinia ambasadorului ucrainean, asemenea spectacole, ale unor compozitori rusi, ar sprijini potentiale elemente de propaganda. De asemenea, mai multe asociatii ale ucrainenilor din Italia au criticat alegerea operei clasice a lui Musorgski intr-o asemenea perioada. Ele au cerut punerea in scena a unei alte opere si excluderea completa din repertoriu a compozitorilor rusi, pana la incheierea razboiului.

Scala din Milano : “nu facem propaganda in favoarea lui Putin”

Directorul artistic al Operei Scala, Dominique Meyer, a explicat ca decizia punerii in scena a operei Boris Godunov a fost luata acum trei ani.  “A fost imposibil sa o anulam si, intr-adevar, de ce ar trebui sa o anulam ? Nu facem nicio propaganda in favoarea lui Putin si nu avem nimic impotriva Ucrainei” – a declarat Dominique Meyer

Citeste si aceasta stire:  O piesa scrisa de Regele Mihai, in premiera absoluta la Craiova

Doi artisti din Rusia, baritonul Ildar Abdrazakov si soprana Anna Denisova, au fost distribuiti in rolurile principale din aceasta productie.

De asemenea, regizorul operei, Kasper Holten, a explicat ca Boris Godunov e o poveste despre putere si cinism. Prin aceasta opera, Musorgski a provocat puterea, “acesta este unul dintre motivele pentru care noi o vom pune in scena” – afirma regizorul.

Conducerea operei Scala atrage atentia ambasaorului Ucrainei ca isi ataca prietenii si comite o eroare. Scala a oferit dovezi multe de prietenie, a organizat un mare concert in beneficiul victimelor razboiului din Ucraina, pentru care s-au strans 400.000 de euro.

Monica

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro