Scandal în presa americană din cauza hotelului în care a fost cazată Viorica Dăncilă la Washington

In Stiri de actualitate din Romania

Site-ul Pro Publica scrie că premierul României, Viorica Dăncilă, a intrat într-un scandal legat de încălcarea Constituției americane de către președintele Statelor Unite, Donald Trump. Și asta pentru că în timpul vizitei sale la Washington, de la sfârșitul săptămânii trecute, Viorica Dăncilă și membrii delegației sale au fost cazați la hotelul lui Donald Trump. Potrivit Constituției SUA, președintele american nu poate primi daruri sau stimulente din partea guvernelor străine. Viorica Dăncilă este primul demnitar străin care a rezervat o camera la Trump International Hotel în ultimul an.

Potrivit Pro Publica, premierul Dăncilă a fost văzută în holul hotelului, însoțită de opt persoane și a urcat în unul din lifturile care funcționează dor pentru oaspeții hotelului. Printre altele, Viorica Dăncilă a avut o întâlnire și cu vicepreședintele american, Mike Pence.

Donald Trump este în continuarea proprietarul acestui hotel prin intermediul unei asociații de la care poate retrage bani în orice moment. Avocații lui Trump au insistat că faptul că un demnitar străin locuiește în hotelul lui Trump nu poate fi considerat un cadou sau stimulent financiar.

Trump Organization a promis să doneze organizațiilor caritabile toți banii proveniți din partea guvernelor străine.

Până în februarie 2019, suma se ridica la 340.000 de dolari.

Pro Publica subliniază că nu se știe câte camere a rezervat delegația din România, însă banii au fost plătiți. Ambasada României la Washington nu a răspuns solicitărilor jurnaliștilor americani. Pro Publica amintește că anul trecut Consulatul României la Chicago a organizat sărbătoarea de Ziua Națională a României la hotelul Trump din Chicago.

Ultimul lider străin care a locuit la hotelul lui Trump a fost premierul din Malaiezia, Najib Razak, în septembrie 2017.

Publicația mai scrie că doi aliați ai lui Trump au avut legături cu guvernul român de când Donald Trump a fost ales președinte.

Unul dintre aceștia este fostul primar al New York-ului, Rudi Giuliani.

You may also read!

Britanicii intră pe 5G şi se leapădă de Huawei

O companie de telefonie din Marea Britanie va lansa serviciile 5G. Fără Huawei. Asta după ce Vodafone UK a

Read More...

Sa nu fie prea tarziu… Voteaza ! Nici nu stii cat conteaza !

26 mai, 9 si ceva seara. Esti la terasa cu prietenii. Sau tocmai ai plecat de la terme. Sau

Read More...
gheata-carbonica

La ce poti folosi gheata carbonica?

Spre deosebire de cuburile standard de gheata, care sunt facute in mod evident din apa inghetata, gheata uscata este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora