Scandalul Huawei – Premierul britanic Theresa May l-a demis pe ministrul Apărării din cauza unor scurgeri de informații

In Stiri externe de ultima ora

Decizie drastică luată de către premierul britanic, Theresa May. Șefa guvernului de la Londra l-a demis în această seară pe ministrul Apărării, Gavin Williamson, din cauza unor scurgeri de informații referitoare la decizia Cabinetului britanic în cazul gigantului de telecomunicații Huawei, discutate în cadrul Consiliului Național de Securitate de la Londra. Hotărârea, considerată șocantă, a premierului Theresa May a fost luată după o anchetă sumară despre cum jurnaliștii de la Daily Telegraph au ajuns în posesia unor informații potrivit cărora guvernul de la Londra se pregătește să acorde Huawei acces la unele părți ale rețelei 5G din Marea Britanie. “Premierul i-a cerut în lui Gavin Williamson să părăsească guvernul, după ce a pierdut încrederea în abilitatea acestuia de a îndeplini rolul său de secretar al Apărării și ca membru al Cabinetului ei”, se arată într-un comunicat oficial al Guvernului de la Londra.

Gavin Williamson, care este ministru al Apărării din 2017, a negat cu fermitate că ar fi fost la baza oricărei scurgeri de informații. Potrivit BBC, Theresa May s-a întâlnit miercuri seara cu Gavin Williamson și i-a spus că are informații care oferă “evidențe convingătoare” potrivit cărora el este responsabil pentru dezvăluirile neautorizate. Într-o scrisoare în care confirmă demiterea lui Williamson, May spune: “Nu a fost identificată nici o altă versiune credibilă a evenimentelor pentru a explica această scurgere de informații”. În răspunsul său, Gavin Williamson a declarat că este încrezător că, în urma unei anchete oficiale cuprinzătoare, va fi reabilitată poziția sa.

Citeste si aceasta stire:  ONU se face de ras: Venezuela are un loc in Consiliul Drepturilor Omului

BBC notează că o astfel de scurgere de informații din cadrul Consiliului Național de Securitate este neobișnuită și că, pusă în fața acestei situații, Theresa May a fost nevoită să acționeze. Ancheta referitoare la discuțiile din Consiliul Național de Securitate a început după ce Daily Telegraph a scris despre decizia luată în cazul Huawei și despre avertismentele la adresa guvernului privind posibilele riscuri la adresa siguranței naționale în urma acordului cu Huawei. Consiliul de Securitate Națională este format din membrii importanți ai Guvernului, este prezidat de premier, iar din componență fac parte și oficiali ai serviciilor militare și de informații. BBC subliniază că nu a fost luată o decizie oficială privind participarea Huawei la construirea rețelei 5G din Marea Britanie. O decizie în privința companiilor care vor construi rețeaua 5G a Marii Britanii va fi luată la finele acestei primăveri.

Evenimentele de la Londra au loc după ce Statele Unite au acuzat China că folosește Huawei pentru spionaj, iar oficiali de la Washington au atenționat guvernul de la Londra că va fi omis de la informații importante din cadrul NATO în cazul în care încheie un acord cu Huawei.

Citeste si aceasta stire:  Finlanda devine al 31-lea membru al NATO

You may also read!

PSD-istii si PNL-istii dau inapoi si neaga faptul ca ar vrea sa puna mana pe Pilonul 2 pensii

Dupa scandalul declansat de zvonurile privind nationalizarea Pilonului 2 pensii, PSD si PNL se delimiteaza de amendamentul prin care

Read More...

Google implineste 25 de ani

Google, cel mai folosit motor de cautare din lume, implineste un sfert de secol ! Acum 25 de ani,

Read More...

Cele doua mici “mumii” ale unor presupuse fiinte non-umane au fost analizate de cercetatori

Ramasitele celor doua entitati, presupus non-umane, prezentate in parlamentul din Mexic, au fost analizate de cercetatori, iar concluzia este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora