Scandalul Huawei – Premierul britanic Theresa May l-a demis pe ministrul Apărării din cauza unor scurgeri de informații

In Stiri externe de ultima ora

Decizie drastică luată de către premierul britanic, Theresa May. Șefa guvernului de la Londra l-a demis în această seară pe ministrul Apărării, Gavin Williamson, din cauza unor scurgeri de informații referitoare la decizia Cabinetului britanic în cazul gigantului de telecomunicații Huawei, discutate în cadrul Consiliului Național de Securitate de la Londra. Hotărârea, considerată șocantă, a premierului Theresa May a fost luată după o anchetă sumară despre cum jurnaliștii de la Daily Telegraph au ajuns în posesia unor informații potrivit cărora guvernul de la Londra se pregătește să acorde Huawei acces la unele părți ale rețelei 5G din Marea Britanie. “Premierul i-a cerut în lui Gavin Williamson să părăsească guvernul, după ce a pierdut încrederea în abilitatea acestuia de a îndeplini rolul său de secretar al Apărării și ca membru al Cabinetului ei”, se arată într-un comunicat oficial al Guvernului de la Londra.

Gavin Williamson, care este ministru al Apărării din 2017, a negat cu fermitate că ar fi fost la baza oricărei scurgeri de informații. Potrivit BBC, Theresa May s-a întâlnit miercuri seara cu Gavin Williamson și i-a spus că are informații care oferă “evidențe convingătoare” potrivit cărora el este responsabil pentru dezvăluirile neautorizate. Într-o scrisoare în care confirmă demiterea lui Williamson, May spune: “Nu a fost identificată nici o altă versiune credibilă a evenimentelor pentru a explica această scurgere de informații”. În răspunsul său, Gavin Williamson a declarat că este încrezător că, în urma unei anchete oficiale cuprinzătoare, va fi reabilitată poziția sa.

Citeste si aceasta stire:  Zi istorică în Ucraina - rușii au fugit din Herson

BBC notează că o astfel de scurgere de informații din cadrul Consiliului Național de Securitate este neobișnuită și că, pusă în fața acestei situații, Theresa May a fost nevoită să acționeze. Ancheta referitoare la discuțiile din Consiliul Național de Securitate a început după ce Daily Telegraph a scris despre decizia luată în cazul Huawei și despre avertismentele la adresa guvernului privind posibilele riscuri la adresa siguranței naționale în urma acordului cu Huawei. Consiliul de Securitate Națională este format din membrii importanți ai Guvernului, este prezidat de premier, iar din componență fac parte și oficiali ai serviciilor militare și de informații. BBC subliniază că nu a fost luată o decizie oficială privind participarea Huawei la construirea rețelei 5G din Marea Britanie. O decizie în privința companiilor care vor construi rețeaua 5G a Marii Britanii va fi luată la finele acestei primăveri.

Evenimentele de la Londra au loc după ce Statele Unite au acuzat China că folosește Huawei pentru spionaj, iar oficiali de la Washington au atenționat guvernul de la Londra că va fi omis de la informații importante din cadrul NATO în cazul în care încheie un acord cu Huawei.

Citeste si aceasta stire:  Democrații își păstreză majoritatea în Senatul SUA

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora