Vara este pe sfarsite si toti oamenii ar trebui sa se bucure de zilele frumoase care au mai ramas, iar copiii sunt cei care ar trebui sa petreaca cel mai mult timp in aer liber. Intr-adevar, temperaturile inca sunt destul de mari, dar adapostiti intr-o casuta din lemn pentru copii, acestia se pot juca nestingheriti.
Exista, insa, si copii care nu sunt foarte atrasi de joaca in aer liber sau in natura, iar o solutie cu care parintii ii pot convinge sa petreaca mai mlt timp afara din casa poate fi reprezentata de o astfel de casuta. In plus, pentru a-i atrage si mai mult aceasta idee, cei mici pot fi implicati in modul de amenajare a acesteia, alegandu-si modelul si culorile preferate.
Care este principalul scop al casutei din lemn pentru copii?
Unul din principalele motive pentru care parintii amenajeaza pentru copii casute din lemn este determinarea acestora sa petreaca un timp mai indelungat in aer liber, jucandu-se, fara sa mai fie tentati de ecranele din jurul lor.
In plus, o casuta din lemn este locul ideal pentru joaca, in acest spatiu cei mici avand libertatea de a-si amenaja si organiza lucrurile si jucariile, fiind totodata un loc sigur in care acestia se pot juca. Astfel, copiii isi pot dezvolta abilitatile si responsabilitatea de a ingriji si face curatenie in spatiul in care petrec mai mult timp.
Care sunt beneficiile unei casute din lemn?
Timpul petrecut de copii intr-o casuta din lemn si jocurile pe care le organizeaza acolo, singuri sau impreuna cu prietenii lor, ii ajuta foarte mult in dezvoltarea unor abilitati si deprinderea unor responsabilitati, de la a face curatenie in casuta lor pana la dezvoltarea imaginatiei, gandirii, memoriei si vorbirii.
De asemenea, aceste beneficii reprezinta principalele motive pentru care se merita ca parintii sa investeasca intr-o casuta din lemn. Acestora li se mai adauga si urmatoarele aspecte:
- nevoia unui spatiu personal – si copiii, la fel ca si adultii, au nevoie de un spatiu in care sa simta ca ei sunt „stapanii”. Astfel ca intr-o casuta din lemn pentru copii, acestia isi pot crea propria lume de basm, dar poate fi si locul in care se retrag pentru a se relaxa sau odihni;
- sporirea creativitatii – un spatiu dedicat pentru ei ii, determina pe copii sa isi imagineze cele mai nebanuite taramuri, pe care le recreaza in interiorul acestei casute;
- dezvoltarea unor abilitati utile pentru viata de adult – dupa cum este mentionat si mai sus, prin jocurile copiilor din interiorul unei casute din lemn, acestia invata si isi dezvolta intr-un mod natural abilitati care le vor fi foarte utile in viata.
In concluzie, casutele din lemn reprezinta un mod placut si sanatos de a petrece timpul, fara a mai fi implicate ecranele, fie ca este vorba despre televizor, telefon sau tableta. In plus, joaca copiilor in acest spatiu are un impact pozitiv si de lunga durata in viata lor, efectele fiind vizibile cand vor deveni adulti.