Cum să alegi un puzzle potrivit pentru copilul tău

In Stiri de ultima ora din lifestyle
3

Cei mai mulți copii adoră să se joace cu puzzle-urile. Culorile puternice, formele interesante și imaginile distractive care rezultă în final îi motivează pe cei mai mulți să unească piesele și să rezolve puzzle-ul. Puzzle-ul este o activitate captivantă pentru copii și în același timp o jucărie educațională excelentă, care are o serie de beneficii pentru dezvoltarea copiilor. Cu cât copilul începe să se joace cu puzzle-urile mai devreme, cu atât beneficiile în dezvoltarea lui vor fi mai mari și mai vizibile.

Însă este important că părinții să aleagă întotdeauna acele puzzle-uri care se potrivesc cel mai bine micuțului, țînând cont atât de vârstă, cât și de preocupările celui mic.

Materialul din care este confecționat

Majoritatea puzzle-urilor sunt realizate din lemn, carton sau spumă. Copiii mici cărora le lipsește încă dexteritatea pot fi ușor frustrați încercând să țină și să pună împreună piesele de carton ale unui puzzle. Nici spuma nu este un material recomandat pentru bebeluși. În acest caz, pentru cei mai mici sunt recomandate puzzle-urile de lemn, care în plus sunt și eco-friendly. Cele din carton și spumă sunt ideale pentru copiii mai mari.

Citeste si aceasta stire:  Comanda cele mai potrivite buchete de flori de la o florarie online

Tipul de puzzle

Sunt multe tipuri de puzzle-uri disponibile pe piață, însă cele mai cunoscute sunt cele cu piese care se unesc între ele și puzzle-urile cu piese care se inserează în formă, acestea fiind de regulă din lemn.  Puzzle-urile cu piese care se inserează au și mici butoni pe fiecare formă pentru a permite unui copil mic să le țină și să le mânuiască mai ușor. În concluzie, puzzle-urile cu forme care se inserează sunt cea mai bună varianta pentru bebeluși. Odată ce copilul începe să se plictisească de acest timp de puzzle care devine prea simplu pentru el, se poate trece la nivelul următor.

Puzzle-urile clasice cu piese care se unesc între ele sunt foarte des întâlnite și există într-o varietate mare de dimensiuni și nivele de dificultate.  Pentru că sunt ceva mai complexe, aceste tipuri de puzzle sunt ideale pentru copiii mai mari, de peste 3 ani.

Numărul de piese

Citeste si aceasta stire:  Trupa Bon Jovi va concerta anul viitor la Bucuresti

Un puzzle cu 15 piese este floare la ureche pentru un copil de 4 ani, care îl va rezolva probabil în doar câteva minute. Pe de altă parte, același puzzle este imposibil de realizat de un copil mai mic de 2 ani care încă nu are atenția distribuitiva bine dezvoltată pentru a-l rezolva. De aceea, numărul de piese din care

Copiii mai mici rezolva mai ușor și cu mai multă plăcere în puzzle-urile care au mai puține piese. Puzzle-urile inserate cu 3 până la 10 piese sunt cele mai potrivite pentru copiii mici și bebelușii care se află în proces de dezvoltare a abilităților motorii. În plus, cu cât copilul este mai mic, cu atât ar trebui să fie mai mari piesele. Piesele mai mari sunt mai ușor de ținut și de așezat, așa cum sunt cele ale unui puzzle de lemn.

Pe măsură ce copilul crește, vei crește treptat numărul de piese de puzzle. După 3 ani pot rezolva ușor orice puzzle copii de până la 20 de piese.

Citeste si aceasta stire:  Activitate pentru Școala Altfel: pictura cu nisip colorat, activitate creativă pentru copii, cu multe avantaje

You may also read!

Coruptie in Germania : manevre cu achizitiile publice de masti

Un deputat german din partidul cancelarului Angela Markel isi da demisia de la Crestin-Democrati, dupa izbucnirea unui scandal in

Read More...

Huawei este în cădere liberă, pierderi uriașe pentru chinezi

Huawei simte din plin efectul sancțiunilor economice americaneiar acest lucru este demonstrat în raportul companiei chineze pe luna ianuarie.

Read More...

“Ma simt eliberata” – Meghan face dezvaluiri despre viata la Palatul Buckingham

Printul Harry, nepotul reginei Elisabeta a a II-a, si sotia sa, actrita Meghan Markle, au realizat un lung interviu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora