Se adanceste misterul creditului de 800.000 de euro luat de Rovana Plumb

In Stiri de actualitate din Romania

Newsin a obtinut scrisoarea trimisa de pesedista Plumb comisiei de afaceri juridice – JURI – din Parlamentul European. Saptamana trecuta, europarlamentarii din JURI i-au cerut o serie de clarificari, inclusiv legate de creditul de 800.00 de euro, despre care Rovana Plumb – propusa comisar european la Transporturi – nu pomenise in declaratiile financiare trimise la Bruxelles.

Plumb sustine ca a bagat banii in imobiliare

Potrivit scrisorii (foto) pe care a trimis-o Rovana Plumb presedintei comisiei JURI – document obtinut de newsin – ea pretinde ca, in prima faza, nu a mentionat creditul de 800.000 de euro pentru ca ar fi vorba de achizitionarea de imobiliare, pentru uz personal, iar Codul de Conduita al comisarilor europeni (si celor propusi comisari) nu obliga la o asemenea precizare. “Nu am inclus nicio referinta privind imprumutul bancar luat pentru nevoi personale (in valoare de 800.000 de euro) pentru ca, potrivit Codului de Conduita pentru comisarii europeni, Anexa I, ‘imprumuturile pentru achizitionarea de imobiliare pentru scopuri private nu trebuie, in mod normal, declarate’ “ – scrie Plumb in clarificarile cerute de euroalesi.

Citeste si aceasta stire:  Jandarmeria - huiduita la parada de 1 Decembrie

Creditul de 800.000 de euro este scadent in 2030, dar Plumb nu precizeaza daca l-a achitat deja. Si daca l-a platit, apar semne de intrebare. “Daca l-a platit, cu ce bani l-a platit ?” – se intreba recent eurodeputatul Daniel Freund, de la Verzi. In plus, nu e clar ce anume a achizitionat Rovana Plumb, in scopuri personale, de acesti bani.

USR cere audierea de urgenta a Rovanei Plumb in Parlamentul Romaniei

In mod normal, Plumb ar fi trebuit sa fi audiata de Comisia de Afaceri Europene din Parlamentul Romaniei inainte sa fie propusa de Viorica Dancila pentru postul de comisar european. Cum acest lucru nu s-a intamplat, Uniunea Salvati Romania solicita audierea de urgenta a Rovanei Plumb.  “Rovana Plumb a fost bagata pe usa din dos, cu PSD incercand s-o apere de confruntarea cu parlamentarii din opozitie. USR nu va accepta asta, la fel cum se opune prin toate mijloacele legale si parlamentare numirii Rovanei Plumb ca reprezentant al Romaniei”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

Citeste si aceasta stire:  Cipru se închide pentru români, iar Austria ne cere teste Covid negative

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora