Sectorul energetic, tot mai mult ţinta atacurilor informatice

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

O treime din atacurile informatice din ultimii 5 ani au fost asupra unor centrale si retele de energie, arata un raport publicat in Statele Unite.

Au fost nu mai putin de 35 de incidente din 2017 pana la sfarsitul lui 2021 asupra infrastructurii energetice, conform cercetarii realizate de of the S&P Global Platts Oil Security Sentinel. Cele mai multe au vizat companii petroliere, iar pe locul al doilea au fost retelele de electricitate.

Cel mai mare atac de anul trecut a fost asupra Saudi Aramco, cel mai mare exportator de ţiţei brut. Hackerii au intrat intr-o baza de date si au cerut la schimb 50 de milioane de dolari. Si tot anul trecut, Colonial Pipeline, care asigura 45 la suta din combustibilul de pe coasta de Est a SUA, a fost tinta unui atac de tip ransomware. Atacul a dus la cresterea preturilor, afirma autorii raportului.

Situatia in Europa

Si sectorul european al produselor petroliere e in vizorul hackerilor. Un atac informatic a fost lansat la inceputul acestui an asupra instalatiilor de incarcare dinGermania si a provocat o unda de soc catre terminale cheie din reteaua Amsterdam-Rotterdam-Antwerp (ARA). Au fost afectate, in total, 17 terminale – 11 in Germania si 6  ARA.

Citeste si aceasta stire:  Tot mai multe firme îşi cresc bugetele pentru optimizare seo

Totusi, cele mai multe atacuri informatice asupra sectorul energetic au loc in Statele Unite, iar pe locul doi se afla Marea Britanie si Arabaia Saudita.

Atac asupra unui celebru markeplace

OpenSea, marele marketplace NFT din Statele Unite, a fost victima unui atac cibernetic chiar in acest weekend. Printr-un atac de tip phising, hackerii au sustras 1,7 milioane dolari din portofelele utilizatorilor.

Monica

You may also read!

Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

Hackeri chinezi avand legaturi cu regimul de la Beijing “si-au facut culcus” in companii critice de infrastructura din SUA

Read More...

Israelul va raspunde Iranului cand si cum va considera necesar – ministrul de externe israelian

Benny Gantz, ministru de externe al Israelului si membru in cabinetul de razboi, a declarat ca statul evreu va

Read More...

O specie periculoasa de furnici invadeaza Franta

Tapinoma Magnum, o specie de furnica mediteraneana periculoasa, fiind rezistenta la insecticide, e tot mai prezenta in Franta.Aceasta specie

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro