Diferente dintre sculele electrice si sculele pneumatice

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora
scule elctrice si pneumatice

Foarte multe persoane folosesc sculele electrice si sculele pneumatice in casa, in constructii, in proiecte DIY sau pentru munca profesionala. O scula electrica este utilizata atat la activitati casnice cat si la activitati profesionale, pe cand sculele pneumatice sunt mai des intalnite pentru uz profesional, deoarece ajuta la eficientizarea si rapiditatea executiei.

Specialistii de la Bartrom explica cele mai comune diferente dintre sculele pneumatice si cele electrice, pentru a ajuta utilizatorii sa determine tipul potrivit pentru proiectul desfasurat.

Cea mai importanta diferenta dintre cele doua tipuri de scule este modul in care ele functioneaza. Sculele pneumatice sunt alimentate cu ajutorul gazului sau aerului comprimat, aceste gaze fiind stocate in compresor. Gazele sunt eliberate prin intermediul unor furtune de presiune, care trebuie sa respecte parametrii indicati pentru a functiona corespunzator.

Sculele electrice functioneaza cu ajutorul curentului electric pe care il primesc de la retea sau de la un acumulator.

Manevrabilitate si dimensiune

Sculele pneumatice se diferentiaza de sculele electrice si prin greutate si dimensiune. Ele sunt de foarte multe ori ceva mai usoare sau mai ergonomice. Desi nu pare, dimensiunea este foarte importanta in mai multe proiecte in care munca are loc in spatii inguste, dificile sau mici. Sculele electrice sunt ceva mai mici insa in cele mai multe cazuri depind de cablul cu care sunt alimentate, ceea ce le scade eficienta.

Citeste si aceasta stire:  Sute de milioane de numere de telefon ale utilizatorilor WhatsApp, de vanzare pe internetul negru

Diferente de putere

Sculele pneumatice sunt foarte puternice si eficiente, pentru ca aerul comprimat poate transmite o energie mecanica mai mare. Sculele pneumatice nu depind de reteaua electrica si sunt foarte eficiente ca si putere de actiune. Sculele electrice sunt mai putin puternice, insa raspund cu succes in mai multe tipuri de proiecte. Pentru domeniul profesional si industrial, sculele pneumatice ofera avantaje inegalabile.

Cablurile de alimentare si furtunele de presiune

Sculele electrice depind de un cablu de alimentare si de aceea este necesar sa fie actionate cu prudenta, in special acolo unde mediul este umed. Sunt mai multe situatii in care munca poate impune pericole ridicate si utilizarea sculelor electrice poate genera electrocutare sau scurtcircuit. Sculele pneumatice au furtune de presiune care trebuie sa fie protejate cu foarte mare atentie, insa ele pot fi folosite chiar si in medii in care umiditatea este foarte ridicata.

Siguranta

Indiferent de tipul de unealta ales, este foarte important ca aceasta sa fie folosita cu echipamentul potrivit. Singura diferenta dintre tipurile de scule utilizate, este riscul pe care utilizatorul alege sa si-l asume atunci cand le foloseste. Un foarte mare avantaj al sculelor pneumatice in comparatie cu cele electrice este abilitatea lor de a se putea folosi in spatii umede, fara niciun fel de problema. Sculele electrice se limiteaza la spatii uscate pentru ca depind de o conexiune la reteaua de curent electric. Sculele pneumatice nu prezinta riscul de a se supraincalzi in momentul in care sunt utilizate fara pauza, o perioada lunga de timp.

Citeste si aceasta stire:  Hackerii chinezi, sustinuti de guvernul de la Beijing, au “infestat” companii americane majore

O scula pneumatica va reduce si riscul de electrocutare sau de scurtcircuitare, avantaj la care se adauga si faptul ca sunt proiectate si construite special pentru a rezista la utilizari intense.

You may also read!

Mircea Geoana si-a lansat oficial candidatura la presedintia Romaniei

La 24 de ore dupa ce si-a incheiat, prin demisie, mandatul de secretar general adjunct al NATO. Mircea Geoana

Read More...

Adio, Darth Vader

James Earl Jones, actorul american care a fost vocea lui Darth Vader în „Războiul stelelor” și, de asemenea, a

Read More...

Almodovar ia Leul de Aur cu pelicula “Camera Alaturata” (The Room Next Door)

Regizorul spaniol este la primul sau lungmetraj in limba engleza. The Room Next Door (Camera Alaturata) trateaza ideea sinuciderii

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro