Atac cibernetic ? Transportul aerian din SUA, paralizat de probleme in sistemul informatic

In Stiri IT si tehnologie de ultima ora

Autoritatile americane afirma ca nu ar fi vorba despre un atac cibernetic. Sistemul prin care pilotii sunt alertati in caz de pericol, precum si care anunta diverse schimbari de procedura pe aeroport a incetat sa functioneze.

Administratia Federala Aviatica – FAA – anunta ca se depun eforturi pentru a restabili sistemul. Deocamdata, toate cursele interne au fost oprite, iar cele internationale au intarzieri foarte mari. De asemenea, multe curse au fost anulate.

Este pentru prima oara, dupa atentatele din 11 septembrie, 2001, cand toate cursele interne americane sunt anulate. Unii jurnalisti americani chiar fac  paralela ca aceasta asa-zisa pana a sistemului informatic s-a produs tot intr-o zi de 11, azi fiind 11 ianuarie.

“The FAA lucreaza pentru a reporni sistemul NOTAM dupa pana de functionare. Unele functii au fost reluate, dar operatiunile aeriene nationale raman limitate pentru moment” –  anunta FAA pe reteauaTwitter.

NOTAM e un sistem in care se incarca informatii esentiale pentru personalul implicat in operatiunile legate de zboruri si care include date de ultim moment. In cazul zborurilor internationale, ar putea fi vorba si de 200 de pagini de informatii privind inchiderea unor piste, avertismente privind pericole legate de pasari sau alte incidente de ultim moment.

Citeste si aceasta stire:  Atacuri cibernetice in toata Europa, inclusiv in Romania

Pasagerii sunt sfatuiti sa consulte site-urile companiilor aeriene inainte de a pleca spre aeroport. Presedintele Joe Biden a fost informat despre uriasa defectiune aparuta in sistemul informatic de la aeroporturi si e tinut la curent cu tot ce se intampla.

Monica

You may also read!

ROM-3, al doilea satelit romanesc construit de elevi, a ajuns pe orbita si este operational

Racheta Falcon 9 a decolat de la baza Vandenberg a companiei SpaceX, dupa trei amanari succesive ale zborului. Capsula

Read More...

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora