Soldații ucraineni se vor instrui în SUA pentru a manevra sistemele Patriot

In Stiri externe de ultima ora

Statele Unite vor antrena forţele ucrainene la o bază militară din statul Oklahoma pentru a putea opera şi întreţine sistemul de apărare aeriană Patriot pe care Washingtonul îl va furniza Kievului, a anunţat marţi Pentagonul, informează AFP.

Executivul american a anunţat la sfârşitul anului trecut că va furniza Ucrainei un sistem de rachete sol-aer Patriot, solicitat de mult timp de către Kiev pentru a contracara atacurile ruseşti.

“Instruirea forţelor ucrainene în utilizarea sistemului de apărare aeriană Patriot va începe săptămâna viitoare la Fort Sill, Oklahoma”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.

“Acest antrenament va pregăti între 90 şi 100 de soldaţi ucraineni să opereze, să întreţină şi să menţină sistemul de apărare printr-un antrenament care se preconizează că va dura câteva luni”, a adăugat el.”Odată ajuns pe teren, Patriot (…) va contribui la apărarea aeriană a Ucrainei şi va oferi poporului ucrainean un mijloc suplimentar de apărare împotriva actualelor atacuri aeriene ruseşti”.

Sistemele de apărare aeriană au jucat un rol vital în protejarea Ucrainei de atacurile forţelor ruse, împiedicându-le să preia controlul asupra spaţiului aerian ucrainean.

Citeste si aceasta stire:  Grecia nu mai primește turiști români din cauza pandemiei de Covid-19

După ce a suferit eşecuri majore pe teren, Rusia a optat pentru o tactică de bombardare masivă a infrastructurii ucrainene, privând milioane de locuitori de electricitate, apă şi încălzire în mijlocul iernii.

Fabricat de Raytheon, MIM-104 Patriot este un sistem de rachete sol-aer cu rază medie de acţiune dezvoltat iniţial pentru a intercepta aeronavele care zboară la altitudine mare. A fost modificat în anii 1980 pentru a se adapta noii ameninţări a rachetelor balistice tactice. Sistemul Patriot şi-au dovedit eficienţa în timpul primului război din Irak (1990-1991).

Strategia aliaţilor Ucrainei se bazează pe crearea unei apărări sol-aer multistratificate, care să acopere atât atacuri cu rază scurtă de acţiune la altitudine joasă, atacuri cu rază medie de acţiune la altitudine medie, cât şi cu rază lungă la mare altitudine.

You may also read!

Tentativa de asasinare a lui Trump: Secret Service isi recunoaste esecul

Directoarea Kimberly Cheatle a fost audiata de o comisie din Congres, la cererea republicanilor, care vor lamuriri legate de

Read More...

Esec total: Kamala Harris a incercat sa-i convinga pe sponsori sa reia platile

O video-conferinta, la care vicepresedintele SUA, Kamala Harris, a incercat sa-i convinga pe marii donatori ai partidului Democrat sa

Read More...

Numaratoarea inversa pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Paris

Instalarea sportivilor în satul olimpic, ultimele pregătiri pe malurile Senei, începerea reuniunii Comitetului Executiv al CIO: familia olimpică se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro