Stress si epuizare – suferintele profesorilor din tarile Uniunii Europene

In Stiri din educatie de ultima ora

Un raport recent, publicat de Comisia Europeana, contureaza un tablou sumbru al situatiei in care se afla profesorii in tarile Uniunii Europene.  Mai mult de jumatate dintre ei au declarat ca simt “destul” sau “mult” stres in activitatea de la catedra.

In plus, aproape un sfert  dintre cei intervievati declara ca activitatea lor are un impact negativ asupra sanatatii mentale si fizice.

Starea in care sunt dascalii are o influenta uriasa asupra nivelului de satisfactie profesionala, asupra atractivitatii acestei meserii si asupra continuarii sau nu a acestui tip de activitate. De asemenea, starea pe care o au cadrele didactice are o mare influenta asupra elevilor.

Expertii Uniunii Europene spun ca problemele cu care se confrunta profesorii necesita un raspuns pe mai multe paliere, nu exista o singura solutie magica. Intre acestea, reducerea incarcaturii profesionale.

De asemenea, e nevoie de asa-numitul mecanism de “co-predare”.  In Valonia, provincia francofona din Belgia, din anul scolar 2022 – 2023 a fost introdus un  nou progra, care ofera profesorilor sprijin in clasa. Clasele primare a I-a si a II-a pot recurge la co-predare la patru lectii pe saptamana. Mai vine un profesor si astfel cerintele fiecarui elev sunt mai bine satisfacute, iar profesorii isi pot da seama mai clar de ce e nevoie la nivelul clasei.

Citeste si aceasta stire:  Intarzieri la plata burselor: ministerul Educatiei promite ca va rezolva problemele

Un alt factor cheie pentru starea de bine a dascalilor se refera la orele de lucru. Profesorii se confrunta cu un nivel mare de stres, daca stau mult la catedra. Sondajele de opinie arata ca marea majoritate a cadrelor didactice nu si-ar schimba meseria, daca numarul de ore saptamanale ar scadea.

Monica

You may also read!

Lanț de scandaluri de coruptie in clasa politica romaneasca

Cu doar cateva luni inainte de alegeri, PNL si PSD se confrunta cu scandaluri de coruptie care le zdruncina

Read More...

Zelenski are un rival redutabil si vrea sa scape de el: Valeri Zalujnîi

Zalujnîi este comandantul sef al armatei ucrainene si un critic al presedintelui Volodimir Zelenski. De asemenea, este un adversar

Read More...

Controale si amenzi la magazinele Selgros din toată țara

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat intreg lanțul de 23 de magazine, din România, apartinând operatorului economic

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora