Stress si epuizare – suferintele profesorilor din tarile Uniunii Europene

In Stiri din educatie de ultima ora

Un raport recent, publicat de Comisia Europeana, contureaza un tablou sumbru al situatiei in care se afla profesorii in tarile Uniunii Europene.  Mai mult de jumatate dintre ei au declarat ca simt “destul” sau “mult” stres in activitatea de la catedra.

In plus, aproape un sfert  dintre cei intervievati declara ca activitatea lor are un impact negativ asupra sanatatii mentale si fizice.

Starea in care sunt dascalii are o influenta uriasa asupra nivelului de satisfactie profesionala, asupra atractivitatii acestei meserii si asupra continuarii sau nu a acestui tip de activitate. De asemenea, starea pe care o au cadrele didactice are o mare influenta asupra elevilor.

Expertii Uniunii Europene spun ca problemele cu care se confrunta profesorii necesita un raspuns pe mai multe paliere, nu exista o singura solutie magica. Intre acestea, reducerea incarcaturii profesionale.

De asemenea, e nevoie de asa-numitul mecanism de “co-predare”.  In Valonia, provincia francofona din Belgia, din anul scolar 2022 – 2023 a fost introdus un  nou progra, care ofera profesorilor sprijin in clasa. Clasele primare a I-a si a II-a pot recurge la co-predare la patru lectii pe saptamana. Mai vine un profesor si astfel cerintele fiecarui elev sunt mai bine satisfacute, iar profesorii isi pot da seama mai clar de ce e nevoie la nivelul clasei.

Citeste si aceasta stire:  Lotul de juniori al Romaniei - aur si argint la Olimpiada Internationala de Stiinte

Un alt factor cheie pentru starea de bine a dascalilor se refera la orele de lucru. Profesorii se confrunta cu un nivel mare de stres, daca stau mult la catedra. Sondajele de opinie arata ca marea majoritate a cadrelor didactice nu si-ar schimba meseria, daca numarul de ore saptamanale ar scadea.

Monica

You may also read!

set chiuveta baie

Cat costa sa-ti renovezi baia in 2022?

Cand evaluezi costul renovarii baii tale, exista diverse elemente de luat in considerare. Vrei o baie cu aspect scump,

Read More...
pexels-bulat-khamitov-4624684

Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă

Read More...

Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora