Când trebuie să ajungeți la terapie de cuplu

In Stiri de ultima ora din lifestyle
pexels-cottonbro-4101143

Într-o relație este nevoie de mai mult decât iubire pentru a ajunge să ai parte de acel ”și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. De aceea, nu de puține ori, pentru a face față provocărilor din viața de cuplu, câteva ședințe de terapie sunt mai mult decât bine venite. Cu toate acestea, când știi că este nevoie de ele sau pur și simplu puteți să treceți singuri peste acele praguri dificile? Rândurile următoare sunt perfecte, pentru că îți oferă răspunsul la această întrebare.

Comunicarea a devenit dificilă sau ineficientă

A vorbi nu înseamnă același lucru cu a comunica. Din păcate, foarte multe cupluri stau destul de prost la acest capitol, și de aici rezultă destul de multe probleme. Și în cazul vostru comunicarea a început să fie dificilă, sau pur și aveți impresia că pur și simplu vorbiți singur? Este semnul care anunță că este nevoie să apelați la terapia de cuplu, pentru că în caz contrar, stările despresive și de anxietate nu vor întârzia să apară. La un loc cu multe frustrări care, pe măsură ce se acumulează, nu vor face decât să agraveze problema, și astfel să se ajungă chiar la separarea voastră. Și nu vrem să se întâmple așa ceva, nu?

Relația cu rudele partenerului este dificilă

Cu siguranță în cele mai multe cupluri este prezentă această problemă, iar cele în care totul este bine sunt un procent… aproape nesemnificativ. Nu te ajută cu nimic faptul că partenerul este de părere că nu există o problemă, sau și mai grav, într-o situație conflictuală, va fi de partea lor și nu a ta. De aici și până la certuri grave nu mai este decât un pas. Ședințele de terapie de cuplu sunt, și de această dată, calea spre a înțelege mai bine cum stau lucrurile și să găsești cele mai bune soluții pentru ambii parteneri. Specialiștii de la psihoplan.ro sunt gata să răspundă prezent problemelor voastre și să vă ofere sprijinul de care aveți atât de multă nevoie.

Citeste si aceasta stire:  Tehnici de invatare limbi straine pentru copii

Desconsiderarea partenerului

Poate că soțul/soția ta nu lucrează poate fi destul de dificil nu doar pentru bugetul familiei. Partenerul care lucrează riscă să îl desconsidere pe cel care stă acasă, considerând că nu face suficientă treabă, ba parcă nici capacitățile intelectuale nu îi mai sunt la fel de mari ca atunci când s-au cunoscut prima oară. În gândurile tale partenerul este adesea luat în râs, sau și mai grav, rostești toate acele cuvinte grele atunci când vă certați, și mai sunt de față și cei mici? Atunci este clar că lucrurile nu stau deloc bine în ceea ce privește relația voastră de cuplu, și chiar ar trebui să apelați cât mai repede la ajutorul de specialitate.

Copiii sunt la mijloc

Atunci când au apărut copiii, cuplul vostru trece prin multe transformări, și este posibil să aveți parte de destul de multe discuții. Cei mici trebuie feriți de certurile voastre și este chiar și mai bine să le puteți gestiona așa cum se cuvine. Terapia de cuplu poate reprezenta o bună metodă de a înțelege unde se fac greșelile și, mai ales, ce poți face pentru a le evita și a nu lăsa diferențele de opinii să avanseze prea mult.

Citeste si aceasta stire:  Planificarea petrecerii de nunta - Alegerea fotografului de nunta in 5 pasi

Partenerul nu te mai atrage

Chiar dacă poate partenerul nu s-a schimbat fizic față de momentul în care v-ați cunoscut, simți că nu mai ești la fel de atras/ă de el sau ea. Până acum tot ți-ai spus că este vorba despre vârstă, anumite schimbări hormonale, oboseală și multe altele. De fapt, în realitate este vorba despre multe resentimente acumulate și care nu fac altceva decât să ”sape” în relația voastră. O discuție în fața terapeutului poate fi de mare ajutor în acest sens.

Nu prea mai găsiți subiecte de discuție

Dacă în afară de faptul că discutați despre copii, și atunci cel mai des vă certați… nu este nevoie să mai spunem cât de greșit este. Aproape s-a ajuns la o stare de nepăsare în ceea ce privește partenerul, pe care îl consideri un fel de a cincea roată la căruță, după cum se spune. Este un semn că lucrurile sunt cu adevărat grave, și nu trebuie să mai amâni ședințele de terapie în cuplu dacă vrei cu adevărat ca această relație să meargă.

Citeste si aceasta stire:  Nu putem opri ceasul, dar putem incetini imbatranirea

Opinia partenerului nu contează pentru tine

De fiecare dată când partenerul tău simți că pur și simplu părerea lui chiar nu contează pentru tine: îți dai ochii peste cap, te enervezi sau pur și simplu alegi să îl ignori. Ai impresia că doar părerile tale sunt cele care merită să fie luate în seamă pentru că sunt cele mai bune, logice și cei mai vrei tu, iar celălalt este mult sub nivelul tău. Ți se pare cunoscut? Dacă da, specialiștii sunt de părere că este un alt semn că terapia de cuplu nu mai trebuie neglijată.

Există iubire, dar lipsește ceva

Îți iubești partenerul, dar simți că undeva, pe drum, s-a pierdut din acea conexiune de la început. Te simți mai în largul tău să comunici cu alte persoane și nu cu el, noutățile din viața ta. Te surprinzi tot mai des gândindu-te la fostele relații, deși ești conștient/ă că ai un partener bun, dar nu mai simți asta. Recunoști toate aceste semne sau doar unul dintre ele? Consilierea în cuplu ar putea fi o bună soluție pentru amândoi, pentru că sigur are și el câteva nemulțumiri în ceea ce te privește. Doar împreună, și uneori cu sprijinul dat de un bun terapeut, veți reuși să vă regăsiți drumul!

You may also read!

set chiuveta baie

Cat costa sa-ti renovezi baia in 2022?

Cand evaluezi costul renovarii baii tale, exista diverse elemente de luat in considerare. Vrei o baie cu aspect scump,

Read More...
pexels-bulat-khamitov-4624684

Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă

Read More...

Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora