SUA sunt îngrijorate de implicarea Chinei în construirea reactoarelor de la Cernavodă

In Stiri de actualitate din Romania

Oficialii de la Washington sunt îngrijorați de recentele evoluții din relațiile economice ale României. Mai exact, secretarul pentru Energie din Administrația Trump, Rick Perry, a recunoscut că este la curent cu contractele semnate de guvernul de la București și este îngrijorat de faptul că România vrea să construiască două noi reactoare la Centrala nucleară de la Cernavodă cu ajutorul unei firme chineze de stat. El a fost ]ntrebat de un senator din Comisia de energie a Congresului SUA dacă e îngrijorat de faptul că România construiește cele doi reactoare, mai ales că centrala de la Cernavodă este la câteva zeci de kilometri distanță față de baza militară Mihail Kogalniceanu. Iar Rick Perry a spus ferm: ”Da”.

”Sunt îngrijorat că aliații noștri români ia serios în calcul să facă afacerea cu compania chineză de stat China General Nuclear Power Corporation. Săptămâna aceasta România a semnat un acord preliminar cu firma chineză pentru construcția a două noi reactoare în valoare de câteva miliarde de dolari. Avem companii americane care își doresc să construiască, dar oferta lor a fost refuzată de guvernul României din cauza influenței crescânde a Chinei în România. Pentru a înrăutăți lucrurile și mai mult, cele două noi reactoare nucleare sunt amplasate lângă Marea Neagră la câțiva km de baza MK (Mihai Kogălniceanu – n. red.) unde avem soldați americani. Din punctul de vedere al securității naționale, sunteți îngrijorat din cauza acestei investiții a Chinei în infrastructura energetică a aliatului nostru?”, a întrebat senatorul. Rick Perry a răspuns: ”Da”. Rick Perry a declarat că se va deplasa în România ”în prima săptămână din iunie”.

Citeste si aceasta stire:  Presedintele Iohannis a semnat decretul pentru referendum

You may also read!

Britanicii intră pe 5G şi se leapădă de Huawei

O companie de telefonie din Marea Britanie va lansa serviciile 5G. Fără Huawei. Asta după ce Vodafone UK a

Read More...

Sa nu fie prea tarziu… Voteaza ! Nici nu stii cat conteaza !

26 mai, 9 si ceva seara. Esti la terasa cu prietenii. Sau tocmai ai plecat de la terme. Sau

Read More...
gheata-carbonica

La ce poti folosi gheata carbonica?

Spre deosebire de cuburile standard de gheata, care sunt facute in mod evident din apa inghetata, gheata uscata este

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora