SUA sunt îngrijorate de implicarea Chinei în construirea reactoarelor de la Cernavodă

In Stiri de actualitate din Romania

Oficialii de la Washington sunt îngrijorați de recentele evoluții din relațiile economice ale României. Mai exact, secretarul pentru Energie din Administrația Trump, Rick Perry, a recunoscut că este la curent cu contractele semnate de guvernul de la București și este îngrijorat de faptul că România vrea să construiască două noi reactoare la Centrala nucleară de la Cernavodă cu ajutorul unei firme chineze de stat. El a fost ]ntrebat de un senator din Comisia de energie a Congresului SUA dacă e îngrijorat de faptul că România construiește cele doi reactoare, mai ales că centrala de la Cernavodă este la câteva zeci de kilometri distanță față de baza militară Mihail Kogalniceanu. Iar Rick Perry a spus ferm: ”Da”.

”Sunt îngrijorat că aliații noștri români ia serios în calcul să facă afacerea cu compania chineză de stat China General Nuclear Power Corporation. Săptămâna aceasta România a semnat un acord preliminar cu firma chineză pentru construcția a două noi reactoare în valoare de câteva miliarde de dolari. Avem companii americane care își doresc să construiască, dar oferta lor a fost refuzată de guvernul României din cauza influenței crescânde a Chinei în România. Pentru a înrăutăți lucrurile și mai mult, cele două noi reactoare nucleare sunt amplasate lângă Marea Neagră la câțiva km de baza MK (Mihai Kogălniceanu – n. red.) unde avem soldați americani. Din punctul de vedere al securității naționale, sunteți îngrijorat din cauza acestei investiții a Chinei în infrastructura energetică a aliatului nostru?”, a întrebat senatorul. Rick Perry a răspuns: ”Da”. Rick Perry a declarat că se va deplasa în România ”în prima săptămână din iunie”.

Citeste si aceasta stire:  Fiul lui Andrei Pleșu, eliberat sub control judiciar

You may also read!

Horoscop 2020: cateva indicii despre fiecare zodie in parte

Vara a trecut, deja facem planuri de Revelion, iar sfarsitul anului ne duce, inevitabil, cu gandul la ce ne

Read More...

Ziua cea mai grea: are loc reconstituirea crimelor din casa groazei din Caracal

Prima reconstituire, luni, este pentru cumplitul caz Alexandra Macesanu (15 ani), fata disparuta acum opt saptamani si, probabil, omorata

Read More...

Proteste la salonul auto de la Frankfurt

Mii de oameni au protestat in fata complexului expozitional din Frankfurt, unde are loc celebrul salon auto. Demonstrantii cer

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora