Tarom vrea să bată un record pentru cea mai eficientă cursă

In Stiri de afaceri de ultima ora

Compania TAROM participă, pentru al doilea an consecutiv, la provocarea zborului sustenabil organizată de alianţa SkyTeam, iar operatorul aerian ţinteşte să autodepăşească recordul stabilit anul trecut pentru cea mai eficientă cursă mediu-curier.

Potrivit unui comunicat al companiei, cursa Bucureşti-Madrid-Bucureşti de luni, 22 mai, a fost dedicată protejării şi conservării Deltei Dunării, având în vedere că zborul are loc chiar de Ziua Internaţională pentru Diversitate Biologică.

“Un consum eficient este cheia sustenabilităţii în aviaţie. Provocarea noastră este să eficientizăm şi să inovăm o cursă mediu-curier prin acţiuni, unele simple, altele complexe care, adunate, să genereze un efect pozitiv asupra mediului. Recordul stabilit de TAROM acum un an se datorează profesioniştilor noştri, din toate departamentele, care au demonstrat că se poate să efectuezi o cursă în condiţii maxime de eficienţă, siguranţă dar şi cu emisii reduse de CO2 în atmosferă. Ne propunem să repetăm performanţa şi anul acesta”, a declarat Dragoş Preda, manager eficientizare consum combustibil, în cadrul TAROM.

Citeste si aceasta stire:  Meta, compania-mama a Facebook, are un munte de probleme in 2023

Provocarea SkyTeam Sustainable Flight Challenge adună 22 dintre cele mai importante companii de transport aerian din lume în jurul scopului de a demonstra, într-un mod inovativ, că impactul ecologic al întregii industrii de transport aerian poate fi redus, iar astfel întreaga industrie îşi poate optimiza activitatea operaţională pentru a reduce la minim amprenta pe care o lasă asupra mediului. Printre altele, provocarea se concentrează pe diminuarea consumului de combustibil şi în consecinţă a emisiilor de carbon în atmosferă.

Cursa sustenabilă TAROM Bucureşti-Madrid-Otopeni, operată cu o aeronavă Boeing 737-800, a însemnat o economie la combustibil de aproximativ 800 de kg. În esenţă, economia de combustibil atrage după sine o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, de peste 2,5 tone.

TAROM a fost desemnată câştigător la trei categorii distincte în ediţia anterioară a competiţiei. “Compania aeriană cu cele mai scăzute emisii de CO2 pe distanţă medie”, “Compania aeriană cu cel mai bun management al deşeurilor” şi “Compania aeriană cu cea mai bună implicare a angajaţilor” în Provocarea Zborului Sustenabil.

Citeste si aceasta stire:  Cadere istorica pentru Bursa de Valori Bucuresti. Banca este cea mai afectata!

You may also read!

Ștefan Radu s-a retras de la Lazio

Fundaşul român Ştefan Radu a pus capăt carierei sale fotbalistice duminică seara, la finalul meciului câştigat pe teren propriu

Read More...

Cateva tari UE, printre care si Romania, au obiectii legate de normele Euro 7

Opt tari, intre ele si Romania, au rezerve privind introducerea normelor Euro 7; ele argumenteaza ca raportul cost-beneficii nu

Read More...

Ciucă le cere profesorilor să revină în clase

Guvernul este pregătit să pună în aplicare viziunea educaţiei centrate pe elev, a transmis premierul Nicolae Ciucă, luni, într-un

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora