Top trasee de calatorie in Romania

In Stiri din turism de ultima ora
newsin

La intrebarea des auzita “ce iti place sa faci in timpul liber?”, raspunsurile cele mai intalnite sunt: “sa citesc, sa ascult muzica, sa ma plimb, sa petrec timp cu familia si prietenii, sa calatoresc”. In timp ce primele activitati pot fi spontane si nu necesita mult timp de organizare, in ceea ce priveste calatoriile este nevoie, in general, de putina organizare inainte.

Acest lucru nu inseamna ca o calatorie spontana nu poate fi reusita, ci ca ar fi bine sa luati in calcul anumite detalii inainte de a pleca la drum. De exemplu, inainte de plecare, va recomandam sa va familiarizati cu harta Romaniei, aplicatie online care va spune care sunt distantele rutiere intre cele mai importante orase din Romania, dar va ofera si informatii particularizate in functie de locul de plecare si de destinatia dumneavoastra. V-ar putea ajuta sa alegeti un traseu de calatorie, iar noi va ajutam cu cateva idei.

Citeste si aceasta stire:  UE este divizată de restricțiile impuse turiștilor ruși

Traseul manastirilor din nordul Moldovei. Arhitectura manastirilor si istoria zonei sunt cele doua elemente care dau valoare acestui traseu, care este considerat de neratat. Daca il alegeti, va recomandam sa vizitati manastirile Neamt, Putna, Sucevita si Moldovita. In plus, veti putea ajunge si pe la Bojdeuca lui Creanga, situata in Humulesti, la Muzeul Satului Bucovinean Suceava si la Cetatea de Scaun Suceava. Puteti incheia traseul cu o vizita la Cimitirul Vesel de la Sapanta, cunoscut in toata Europa pentru unicitatea sa.

Traseu Covasna. Traseul presupune trecerea si popasul prin Sfantu Gheorghe, Miclosoara, Baile din Berlin si Arini, Valea Zalanului si Batanii Mici. Sunt multe obiective si locuri de vizitat in zona, dintre care cele mai importante ar fi: Muzeul Cinegetic in Sfantu Gheorghe, Centrul Ecvestru in Valcele, Conacul Contelui Kalnoly in Miclosoara si Valea Zalanului, unde printul de Wales detine o casa de oaspeti.

raseu Delta Dunarii. Primul popas poate fi facut in satul Mila 23, situat in mijlocul Deltei, loc unde se ajunge doar cu barca. Mergeti apoi pe cele doua brate ale Dunarii – Sulina si Sfantu Gheorghe. Un traseu alternativ este vizitarea oraselor Letea, Lacul Rosu, Rosulet. Oriunde ati merge din aceste puncte din zona, veti fi intampinat de pasari si plante deosebite. Nu uitati sa incercati preparatele locale, pentru că aici specificul gastronomic este diferit fata de cel al altor zone.

Citeste si aceasta stire:  Grecia va cere dovada vaccinării clienților din restaurante

Traseu Valcea. Puteti incepe vizitand Muzeul Satului Valcean din comuna Bujoreni si Schitul Ostrov din Calimanesti. Faceti apoi opriri la Manastirile Cozia, Turnu si Saracinesti , la Muzeul Trovantilor si, la final, la Manastirea Dintr-un Lemn in jurul careia exista o frumoasa legenda. Pe langa vizitarea acestora, puteti face o drumetie in Muntii Cozia sau sa va relaxati intr-una din zonele de agrement de pe Valea Oltului.

You may also read!

Revolut cere Meta să despagubeasca victimele fraudelor

Banca online britanică Revolut a cerut companiei Meta să le despagubeasca pe victimele fraudei, si nu doar sa puna

Read More...

Cod de conduita pentru site-urile de relații sentimentale

In Australia a intrat in vigoare un cod de conduita pe platformele frecventate de cei care sunt in cautarea

Read More...

Proteste la Viena dupa victoria Partidului Libertății

Cu peste 29 la suta din voturi, Partidul Libertatii, considerat la dreapta extrema a esichierului politic, a obtinut o

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro