Trabant Fest, sarbatoarea masinii-simbol a epocii comuniste

In Stiri auto de ultima ora

La Veliko Tarnovo, in Bulgaria, incepe Trabant Fest, sarbatoarea dedicata masinii RDG-iste, un autoturism mic, din materiale slabe calitativ, dar foarte indragit inca de multi est-europeni.

Sunt asteptate peste 100 de masini Trabant din Bulgaria si Romania, a anuntat presedintele Asociatiei Retro Club Trabant, Milen Mihov, citat de agentia bulgara de presa, BTA.

Este cea de a 12-a adunare traditionala a acestor vehiculele cu motor in doi timpi, inca indragite de foarte multi est-europeni. Unii considera ca Traby, cum e alintat micul autoturism, este intr-adevar simbolul comunismului si al unei perioade foarte grele, dar in acelasi timp e emblema micilor bucurii pe care le aveau oamenii in timpurile acelea.

La Veliko Tarnovo, in fata cladirii municipalitatii, vor fi expuse cele mai interesante masini Trabant, iar apoi, pe strada principala, va avea loc parada acestor masini. Participa proprietarii initiali ai masinilor Trabant, dar si tineri, care de dragul de a colectiona au achizitionat aceasta masina, simbol al vremurilor apuse. Soferii isi vor demonstra abilitatile de a gara Trabantul, in parcarea municipala de sub fortareata Tsarevets.

Citeste si aceasta stire:  Două scutere electrice de la Yadea pentru a traversa jungla urbană: C-line și C-umi

Concurs de frumusete

Organizatorii reuniunii Traby din Veliko Tarnovo au anuntat si un concurs de… frumusete. Cea maik bine intretinuta masina Trabant va fi premiata, iar proprietarii vor primi o diploma de merit. Reuniunea anuala a Trabanturilor e un eveniment extrem de popular, nu doar pentru romani si bulgari. Vin aici si alti est-europeni – cehi, slovaci, polonezi – care, in tinerete, au avut o asemenea masina.

Monica

You may also read!

Criza cerealelor : Ucraina face plangere impotriva Poloniei, Slovaciei si Ungariei

Guvernul ucrainean a depus plangere oficiala al Organizatia Mondiala a Comertului impotriva celor trei tari care au decis prelungirea

Read More...
Pretty brunette woman opens an adorable present with lights in background

Cadouri TOP de Craciun! Cum să-i faci fericiți fără să cheltui mult

Ți-ai făcut lista de cadouri pentru Crăciun? Cel mai bine este să te gândești din timp ce ai vrea

Read More...

Romania a informat NATO in legatura cu atacurile continue ale Rusiei in vecinatatea tarii noastre

Ambasadorul Romaniei la NATO, Dan Neculaescu, le-a prezentat aliatilor noi date privind atacurile rusesti asupra infrastructurii portuare din Ucraina,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora