Râzgândeala guvernului: Rabla pentru becuri nu mai e pentru toata lumea

In Stiri de actualitate din Romania

Guvernul s-a razgandit, in mod penibil. Programul Rabla pentru becuri nu mai e pentru toti romanii, ci doar pentru cei cu venituri mici.

Echipa condusa de Nicolae Ciuca aprobase programul Rabla pentru becuri, prin care romanii urmau sa primeasca un voucher pentru inlocuirea becurilor conventionale din locuinta cu becuri cu LED noi, mai performante din punct de vedere energetic. Valoarea programului e de 400 de milioane de lei. Acum, guvernul s-a razgandit si nu mai da vouchere pentru becuri decat celor din categoriile defavorizate, pentru ca bugetul sa nu fie depasit.

Deocamdata nu e clar cine va putea beneficia de aceste vouchere, pentru ca nu s-a stabilit plafonul de venituri. Oricum, cupoanele pentru inlocuirea becurilor conventionale din locuinte cu becuri LED nu vor fi distribuite decat in a doua jumatate a anului, dupa rectificarea bugetara.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirma ca oamenii cu venituri medii sau mari isi pot permite sa cumpere LED-uri si ca suma disponibila in cadrul programului trebuie distribuita celor din categoriile vulnerabile. In plus, Barna sustine ca e chestiune complicata si ca e nevoie si de implicarea Ministerului Muncii, pentru a stabili cine intra in categoriile vulnerabile. Asta desi la momentul anuntarii programului Rabla pentru becuri, guvernul spunea ca Ccne doreste sa beneficieze de programul Rabla pentru Becuri va primi un voucher de 200 de lei, cu conditia sa nu aiba datorii la stat si sa dea la schimb becurile vechi. Becurille vor putea fi achizitionate din magazinele participante la acest program. Lampile cu LED asigura economisirea energiei electrice in proportie de 70 la suta.

Citeste si aceasta stire:  Marea Britanie a ieșit din UE. Ce se întâmplă cu românii din Regat

Monica

You may also read!

ROM-3, al doilea satelit romanesc construit de elevi, a ajuns pe orbita si este operational

Racheta Falcon 9 a decolat de la baza Vandenberg a companiei SpaceX, dupa trei amanari succesive ale zborului. Capsula

Read More...

Corul Madrigal, turneu grandios in America, in cele mai faimoase catedrale si cladiri istorice americane

Timp de 10 zile, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat in Statele Unite ale Americii

Read More...

Cum poti evita dependența de retelele sociale

Utilizatorii stau tot mai mult online. In randul copiilor, consumul de social media a ajuns la cote astronomice, comparativ

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora