Majoritatea dintre noi ne incarcam telefonul mobil in timpul noptii. Desi o incarcare completa necesita doar cateva ore, telefonul ramane in priza opt ore, daca nu si mai mult. Fapt care poate dauna bateriei.
Telefoanele smart de acum au baterie litiu-ion, iar aceasta se reincarca rapid, dar se strica daca primeste tensiune prea ridicata. In plus, supra incarcarea poate incalzi bateria si telefonul poate sa ia foc, cum s-a intamplat cu unele versiuni Galaxy Note.
Pentru a evita acest fenomen, majoritatea fabricantilor au dotat telefoanele cu sisteme care opresc automat curentul in momentul in care bateria e complet incarcata. Problema este ca, desi nefolosit, telefonul se descarca putin si atunci reincepe reincarcarea bateriei, pentru a ajunge la suta la suta. Si daca se tot intampla asa, ore intregi, pana la urma bateria se strica prematur, iar telefonul se incalzeste.
Charger-ul continua sa consume curent
Desi bateria e suta la suta incarcata, daca telefonul ramane in priza, incardcatorul continua sa absoarba electricitate. Ceea ce inseamna un consum inutil de energie.
Pentru a mari durata de viata a bateriei, se recomanda o incarcare intre 30 si 80 la suta, adica dispozitivul nici nu trebuie lasat sa se descarca complet, dar nici nu trebuie incarcat la maximum.
De asemenea, pentru ca bateria sa nu se descarce imediat, aveti grija ca luminozitatea ecranului sa nu fie data la maximum, wi-fi sa nu fie pornit non-sto si sa nu ruleze aplicatii nefolosite in fundal.
De asemenea, locatia pornita permanent, fara sa aveti nevoie de ea, consuma mult din baterie.
Monica