Trump scoate tancurile în stradă la parada de 4 iulie

In Stiri externe de ultima ora

Pentru prima dată în istoria Statelor Unite, la Washington, capitala federală, va avea loc o paradă militară cu ocazia Zilei Naţionale, 4 iulie. Evenimentul are loc la iniţiativa preşedintelui Donald Trump şi a stârnit numeroase discuţii şi comentarii în mediul online.

Astfel, pe străzile capitalei americane au apărut numeroase tancuri şi alte echipamente militare iar comandanţii armatei au sfătuit populaţia să nu intre în panică pentru că acestea sunt doar pentru paradă. Printre tancurile ce vor defila în centrul Washingtonului se numără două M1A1 Abrams şi două vehicule blindate Bradley. Iar costurile operaţiunii vor fi de 2,5 milioane de dolari, bani care vor fi asiguraţi din fondurile Administraţiei Naţionale a Parcurilor din SUA.

Donald Trump s-a arătat foarte mândru de iniţiativa sa şi a scris pe Twitter că va fi o paradă de neuitat. În afară de tancuri, la paradă vor putea fi admirate avioane de vânătoare iar la final va fi un foc de artificii uriaş la Monumentul Lincoln. La paradă poate asista cine vrea pentru că nu există o taxă de intrare. Bilete se vând doar celor care optează pentru secţiunea VIP, unde se află şi preşedintele Trump.

Citeste si aceasta stire:  Escroci in zbor

Însă meteorologii atrag atenţia că desfăşurarea de forţe de Ziua Americii ar putea fi deranjată de vreme pentru că s-ar putea să plouă.

În precedenta administraţie, cea a lui Barack Obama, a existat o tentativă de a organiza o paradă militarâ de 4 iulie în statul Texas, gest care a fost condamnat de populaţie, de teama unei posibile lovituri de stat. Interesant este că, în condiţiile actualei desfăşurări de forţe din Washington DC, unde defilează tancuri şi zboară avioane de luptă, adepţii teoriei conspiraţiei au rămas foarte discreţi.

 

 

You may also read!

Ion Iliescu vorbește despre relațiile ruso-române într-un interviu pentru Itar-Tass

Fostul președinte Ion Iliescu este de părere că normalizarea relațiilor cu Rusia va ajuta România să rezolve problemele din

Read More...

Bank of China vine în România

Bank of China, cea de a patra instituţie bancară din lume, îşi va inaugura luni, 16 decembrie, sucursala din

Read More...

Razboiul gazelor dintre Rusia-Ucraina poate duce la scumpiri in Romania

Rusia si Ucraina negociaza de multa vreme un nou acord privind tranzitul gazului rusesc spre Europa. Pana acum, fara

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora