Trump trebuie făcut responsabil pentru atacul din 6 ianuarie 2021

In Stiri externe de ultima ora

Donald Trump a deschis porţile “dezordinii şi corupţiei” şi trebuie să fie responsabil din punct de vedere legal pentru atacul din 6 ianuarie 2021, a declarat joi preşedintele Comisiei de anchetă parlamentară privind atacul asupra Capitoliului, relatează AFP.

Fostul preşedinte republican “a încercat să ne distrugă instituţiile democratice”, a declarat Bennie Thompson în cursul unei audieri în prime time, care încheie o serie de prezentări publice ale lucrărilor comisiei sale.

“El a deschis calea dezordinii şi corupţiei”, a afirmat din nou alesul democrat care, bolnav de Covid, a intervenit prin videoconferinţă.

În opinia sa, toţi cei responsabili de atac, inclusiv la Casa Albă, vor trebui să “răspundă pentru acţiunile lor în faţa justiţiei”. “Va trebui să existe consecinţe severe, altfel mă tem că democraţia noastră nu se va recupera”, a apreciat el.

Doi membri ai comisiei au prezentat ziua de 6 ianuarie 2021 ca fiind trăită “minut cu minut” de către Donald Trump, pe care l-au acuzat că “nu şi-a îndeplinit sarcina” de comandant şef şi că nu a făcut “nimic” pentru a-i opri pe susţinătorii săi să provoace haos la Capitoliu. Cu toate acestea, el a fost cel care i-a chemat la Washington, ziua în care membrii Congresului urmau să confirme victoria rivalului său democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale.

Citeste si aceasta stire:  Victorie categorică a partidului Maiei Sandu la alegerile din Republica Moldova

Această sesiune publică este a opta în şase săptămâni şi a doua difuzată în prime time în toată ţara. Cele precedente s-au concentrat, printre altele, pe rolul extremei drepte în asalt sau pe presiunile exercitate asupra agenţilor electorali de către Donald Trump şi apropiaţii săi.

“Comisia din 6 ianuarie” urmează să elaboreze raportul final, care va fi prezentat în toamnă.

You may also read!

Tentativa de asasinare a lui Trump: Secret Service isi recunoaste esecul

Directoarea Kimberly Cheatle a fost audiata de o comisie din Congres, la cererea republicanilor, care vor lamuriri legate de

Read More...

Esec total: Kamala Harris a incercat sa-i convinga pe sponsori sa reia platile

O video-conferinta, la care vicepresedintele SUA, Kamala Harris, a incercat sa-i convinga pe marii donatori ai partidului Democrat sa

Read More...

Numaratoarea inversa pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Paris

Instalarea sportivilor în satul olimpic, ultimele pregătiri pe malurile Senei, începerea reuniunii Comitetului Executiv al CIO: familia olimpică se

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2024 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora. Termeni si conditii | Despre noi | Contact | office [@] newsin.ro