TVR Cultural renaste

In Stiri culturale de ultima ora

Canalul cultural al Televiziunii Române, TVR Cultural, isi va relua emisia, dupa 10 ani de intrerupere

Consiliul National al Audiovizualului a aprobat acordarea licentei  TVR Cultural pentru difuzarea pe satelit si in sistem digital terestru. TVR Cultural a fost lansat in anul 2002, fiind si la acel moment singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendata pe 15 septembrie 2012, in pofida protestelor venite din partea telespectatorilor si a lumii artistice.

Televiziunea Publica precizeaza ca TVR Cultural isi propune sa devina o platforma pentru promovarea valorilor culturale si spirituale fundamentale, precum si a creatorilor români.

Dinamica si realitatile mediului cultural vor face din acest canal al TVR purtatorul de mesaj al oamenilor de cultura si al artistilor autohtoni, dar si al institutiilor de specialitate din România, promite conducerea TVR intr-un comunicat de presa.

TVR Cultural va prezenta publicului din România informatii la zi si mari evenimente culturale europene si internationale.

Citeste si aceasta stire:  Omagiu parintelui limbii italiene, Dante Alighieri

“TVR va face mai mult pentru cultura romaneasca, vom imbina respectul pentru creatiile clasice, de patrimoniu, cu deschiderea spre proiectele moderne, actuale, vom oferi spatiu de expresie pentru un dialog viu, profund intre oamenii de cultura si artistii din generatii diverse” – a declarat Dan-Cristian Turturica, presedinte – director general al SRTv.

Monica

You may also read!

set chiuveta baie

Cat costa sa-ti renovezi baia in 2022?

Cand evaluezi costul renovarii baii tale, exista diverse elemente de luat in considerare. Vrei o baie cu aspect scump,

Read More...
pexels-bulat-khamitov-4624684

Sporturile minții sunt sporturi de-a dreptul

Mulți spun că sporturile propriu-zise implică neapărat și efort fizic. Ei bine, nu e complet adevărat. Există o întreagă

Read More...

Canada renunta la toate restrictiile de calatorie privind COVID, inclusiv la conditia vaccinarii

Autoritatile canadiene au anuntat ca, de la 1 octombrie, se elimina orice restrictii legate de COVID, iar calatorii care

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Daca esti interesat de promovare pe acest site sau doresti o campanie de advertoriale complexa, www.SeoPower.ro este solutia de care ai nevoie.

Mobile Sliding Menu

@ 2018 - Toate drepturile rezervate! - News In - Stiri de ultima ora